serijski ubojica

Medicinska sestra ubila je sedam beba u bolnici, sada je proglašena krivom

18.08.2023 u 15:31

Bionic
Reading

Britanska medicinska sestra Lucy Letby proglašena je u petak krivom za ubojstvo sedmero novorođenčadi i pokušaj ubojstva još šestero njih na neonatalnom odjelu bolnice u sjeverozapadnoj Engleskoj

Lucy Letby (33) osuđena je za ubojstvo pet dječaka i dvije djevojčice te za napade na drugu novorođenčad u bolnici Countess of Chesterdok dok je radila noćne smjene 2015. i 2016. godine. Sud će kaznu izreći u ponedjeljak, vjerojatno dugogodišnji zatvor a moguće i doživotni. Neke žrtve otrovala je ubrizgavanjem inzulina, a drugima je ubrizgavala zrak ili ih prisilno hranila mlijekom.

"Namjerno sam ih ubila jer nisam dovoljno dobra da se brinem za njih", stoji u rukom pisanoj poruci koju su policajci pronašli dok su pretraživali njezin dom. "Ja sam užasno zla osoba. ZLA SAM, JA SAM OVO UČINILA", napisala je. "Lucy Letby povjereno je da štiti neke od najranjivijih beba. Oni koji su radili s njom nisu znali da je među njima ubojica", rekla je Pascale Jones, viša tužiteljica.

"Dala je sve od sebe da prikrije svoje zločine, mijenjajući načine na koje je ozljeđivala bebe o kojima se brinula", dodala je Jones. Presuda, izrečena nakon desetomjesečnog suđenja na sudu u Manchesteru, čini Letby jednim od najgorih serijskih ubojica djece u povijesti Britanije.