NORIJADA

Maturanti zavladali Hrvatskom i obojili ulice svojim bojama

17.05.2011 u 14:10

Bionic
Reading

Maturanti su danas zavladali cijelom Hrvatskom slaveći posljednji dan svog srednjoškolskog obrazovanja

Više tisuća zagrebačkih maturanata okupiralo je glavni zagrebački trg na kojem slave završetak srednje škole.

Uz bambus, pivo, votku i tradicionalno kupanje u Manduševcu, uzavrela je atmosfera na vrhuncu.

'Kako ću joj reć da lemim', 'Ne treba mi seks, Ruđer me izje.. za cijeli život', 'Pada vam tlak? Mi stižemo i odmah vam ga dižemo', samo su neki od natpisa na šarenim majicama kojima su maturanti obojili Trg bana Jelačića, ali nisu izostali ni natpisi kojima mladi ljudi aludiraju na Vladu i gospodarsku krizu.

Zagrebački maturanti u 12 su sati preko Zrinjevca, predvođeni gradonačelnikom Milanom Bandićem, krenuli prema Bundeku. Čim su opazili gradonačelnika opremljenog zviždaljkama, počeli su skandirati i počeli su svoj mimohod do Bundeka, gdje će do sitnih noćnih sati slaviti završetak dosadašnjeg školovanja.

U Ulici hrvatske bratske zajednice zbog maturanata zaustavljen je promet, a razdragani završetkom škole neki od njih odlučili su pozvati vozače koji su čekali njihov prolazak da im se pridruže. Njih 4500, predvođeno autobusom s kojeg ih gromoglasna glazba poziva na dobru zabavu, nastavilo je prema Bundeku.

Slave i ostali hrvatski srednjoškolci.

Prema tradiciji, bjelovarski maturanti u velikoj su povorci od zgrade četiriju srednjih škola krenuli do igrališta na kojem će se održati veliko slavlje do kasno u noć.

Zadarski maturanti od ranih jutarnjih sati luduju na gradskim ulicama posipajući sebe i druge brašnom, jajima i raznim 'pomagalima'. Najviše ih se okupilo na rivi, gdje su se neki odlučili na proljetno kupanje u moru.

I riječki maturanti svojim su sugrađanima na Korzu pokazali što umiju s brašnom i jajima.