ILI NE ŽELE

Matić: Branitelji ne znaju kako okončati prosvjed

16.06.2015 u 18:09

Bionic
Reading

Ministar branitelja Predrag Matić komentirao je konferenciju za medije predstavnika braniteljskih prosvjednika u Savskoj 66

"Oni očito ne znaju kako okončati ovaj prosvjed", ustvrdio je Matić te dodao "to znači da prosvjed ili ne znaju okončati ili ne govore istinu kad kažu da ga žele okončati".

Matić je dodao da mu je žao što prosvjednici nisu prihvatili prijedlog za osnivanje radnih skupina. Vezano uz Zakon o pravima hrvatskih branitelja, kazao je i da treba voditi računa o državnom proračunu i koliko je novca u tom proračunu.

Ministar branitelja složio se s prijedlogom da se prostor ispred Ministarstva branitelja u Savskoj 66 proglasi "Trgom Nevenke Topalušić", koja je preminula na tom mjestu na početku prosvjeda, ali da je to u nadležnosti Grada Zagreba.

Potvrdio je da su uputili prijedlog zagrebačkim vlastima da se prostor ispred Ministarstva branitelja u Savskoj 66 proglasi "Trgom Nevenke Topalušić", koja je preminula na tom mjestu na početku prosvjeda.

Podsjećamo, predstavnici ratnih veterana, koji sedam mjeseci prosvjeduju u Savskoj 66, ustvrdili su u utorak da oni još od prosinca prošle godine rješavaju svoje probleme putem pododbora za ratne veterane Hrvatskog sabora, koji radi na izradi zakona o pravima hrvatskih branitelja, kao i putem radne skupine u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje (HZMO), pa drže da nema potrebe za osnivanjem radnih skupina, kao što je prošlog tjedna dogovoreno s predstavnicima Vlade.

Jedan od vođa braniteljskog prosvjeda Đuro Glogoški rekao je da branitelji od zadnjeg sastanka u Ministarstvu branitelja nisu dobili nikakvu informaciju o nastavku suradnje. No, istaknuo je, oni lani od prosinca, nakon što je saborski Odbor za ratne veterane formirao pododbor za izradu novog zakona o pravima hrvatskih branitelja, rade na nacrtu tog zakona.

Više o temi pročitajte ovdje.