SUĐENJE ZA UBOJSTVO PUKANIĆA

'Matanić je bio samostalni bagerist'

22.02.2010 u 10:33

Bionic
Reading

Na Županijskom sudu u Zagrebu nastavljeno je suđenje za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića svjedočenjem bivšeg šefa prvooptuženog Roberta Matanića i vlasnika rent-a-cara. Matanić je tri godine prije ubojstva radio u građevinskoj tvrtki Gordana Tomšića koji ga je otpustio oko mjesec dana prije ubojstva, ali je zbog otkaznog roka Matanić radio i dan nakon ubojstva

'Luka je radio kod mene oko tri godine na poslovima vozača i bagerista. Posao je obavljao korektno i uglavnom samostalno, a zadatke je odrađivao po nalogu. Bio je na različitim lokacijama od Iloka, Drenovaca i Zagorja, na moru i po cijelom Zagrebu. Bio je kvalitetan bagerist i sve je mogao samostalno napraviti', rekao je svjedok Tomšić.

Kaže da mu je Matanić čak pomagao s invalidnim ocem kojega je trebalo iznijeti u kolicima iz zgrade. Rekao je da ga je otpustio zbog krize te da je Matanić u otkaznom roku rijetko koristio slobodnih sat vremena za traženje novog posla.

Ipak, prije ubojstva tražio je da ode s posla jednom ili dva puta. Na dan ubojstva, rekao je Tomšić, Matanić je radio na gradilištu u Brezovici i ne zna je li ga napuštao. Posljednji radni dan Matanić je odradio kopajući na Jordanovcu.

Svjedočio je i djelatnik rant-a-cara Borko Ribić koji je Mataniću uoči ubojstva dva puta iznajmio automobil.

'Iznajmio je automobil u dva navrata - najprije na tri dana Seat Leone, a kasnije Golf na pet dana', rekao je Ribić i dodao da se raspitivao može li s njime i preko granice, na što je on rekao da može. Tvrdi da je Matanić svaki put uredno platio automobil.

Umirovljenik Mijo Žuljević iz Sesveta pomogao je Mataniću prodati njegovu vikendicu, a novac je od kupca preuzeo sada krunski svjedok Tomislav Marijanović. Podsjetimo, Marijanovića je Matanić u svojoj obrani opisao kao lažljivca, pijanca i skitnicu. Žuljević kaže da je čuo kako Marijanović novac od prodaje uopće nije dostavio Mataniću.

Inače, kaže kako se od 2006. nije družio s Matanićem koji je, kaže, inače bio dobar s trećeoptuženim Amirom Mafalanijem

Trebao je svjedočiti i Marko Grmoja, ali se bez objašnjenja nije pojavio na sudu.