grad Jolie

Masovno ubojstvo u SAD-u: Ubio osam osoba, a onda presudio sebi

23.01.2024 u 05:30

Bionic
Reading

Vlasti američke saveze države Illinois pokrenule su u ponedjeljak potragu za 23-godišnjim Romeom Nanceom osumnjičenim za ubojstvo osam osoba vatrenim oružjem u gradu Joliet, oko 56 kilometara od Chicaga, izvijestila je policija

Nance je pronađen u blizini grada Natalia u Texasu, gdje je nakon sukoba s policijom ubio sam sebe.

Motiv ubojstava još nije poznat, no osumnjičeni za kojim se traga je poznavao svoj žrtve, rekli su policijski službenici u izjavi za medije.

Kao sumnjivca za navedena zlodjela policija je identificirala 23-godišnjeg muškarca, za kojeg upozorava da bi mogao biti naoružan i opasan.

Prvu žrtvu, 28-godišneg muškarca porijeklom iz Nigerije koji je zadnje tri godine živio u SAD-u, osumnjičeni je ustrijelio u nedjelju poslijepodne iz osobnog vozila. Sljedeće su jutro policijski službenici pronašli pet tijela u kući u kojoj je stanovao osumnjičenik te potom još dva tijela u kući preko puta, čime se broj žrtava popeo na osam.

Za potonjih sedam ubijenih osoba, čija su tijela pronađena u dvije spomenute kuće, policija vjeruje da su bili članovi iste obitelji.

"Policajac sam 29 godina. Ovo je vjerojatno najgori zločin s kojim se susrećem", rekao je načelnik policije u Jolietu William Evans.

Osim toga, u pucnjavi za koju se sumnjiči ista osoba, ranjena je i 42-godišnja žena, no ona nije bila povezana sa ostalim žrtvama.