IZDANA ZABRANA KUPANJA

Masna mrlja pluta pred kaštelanskim plažama

24.07.2010 u 11:53

Bionic
Reading

Dvije kaštelanske plaže su jučer popodne onečišćene, a na jednoj od njih - Stari Resnik u Kaštel Štafiliću je izdana mjera zabrane kupanja, doznaje se danas u Županijskom centru 112 i u Ministarstva mora

Prvo je jučer nešto poslije 15 sati u Marini Kaštela, na Obali kralja Tomislava u Kaštel Gomilici u moru uočena masna mrlja u promjeru 50 metara, doznaje se od glasnogovornice Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Marine Halužan. Ubrzo su na teren stigli vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Gomilica koji su oko 16 sati eko-brodom sv. Florijan branama ogradili masnu mrlju u moru.

Policija je obavila očevid, a na teren je izišao i Lučki kapetan ispostave Kaštela. U ministarstvu kažu da je uzet uzorak mora, ali da se još ne zna što se točno izlilo u more i to tko je kriv za to.

Jučer u 16,15 sati Županijski centar Split je dobio dojavu građanke o onečišćenju mora na plaži Stari Resnik u mjestu Kaštel Štafilić zbog čega je izdana mjera zabrane kupanja. Za sada se pretpostavlja da je onečišćenje mora nastalo od izlijevanja fekalija u njega.

Na teren je odmah izišla Sanitarna inspekcija, policija, Inspekcija zaštite okoliša, komunalni redar i djelatnici Zavoda za javno zdravstvo. Onečišćenje mora nastalo je zbog puknuća kanalizacijske cijevi u hotelu Resnik, doznaje se u Županijskom centru Split.