SLAVONSKI BROD

Maskiran i naoružan opljačkao trgovinu

15.12.2009 u 16:39

Bionic
Reading

Kad je u ponedjeljak krenula na posao u prodavaonicu u ulici A. Cesarca u Slavonskom Brodu, 36-godišnja prodavačica nije ni slutila da će postati metom naoružanog i opasnog razbojnika

Neposredno prije kraja radnog vremena, u 20 sati i 50 minuta, nepoznati maskirani muškarac banuo je u samoposlugu te je prestravljenoj zaposlenici, koja je u prodavaonici bila sama, zaprijetio pištoljem i zatražio da mu preda sav novac iz kase, što je uplašena žena i učinila. Razbojnik je potom pobjegao otuđivši čitav dnevni utržak od nekoliko tisuća kuna.

Iako u šoku, prodavačica je uspjela policajcima opisati razbojnika za kojim policijski službenici intenzivno tragaju, te se nadaju da će i ovaj razbojnik, kao i njegovi prethodnici, ubrzo biti uhvaćen i priveden jer je, kako doznajemo od glasnogovornice PU Brodsko-posavske, u toj Policijskoj upravi razriješenost počinjenih razbojstava 100 posto.

Kata Nujić

'Ove godine na području PU Brodsko-posavske dogodilo se ukupno osam razbojstava, što je za tri manje nego u prošloj godini, a razriješenost je 100 posto, što znači da su svi počinitelji otkriveni. Riječ je uglavnom o mlađim muškim osobama, među kojima su bila i dva maloljetnika te dva mlađa punoljetnika od 18 do 21 godine starosti', rekla je za tportal Kata Nujić, glasnogovornica PU Brodsko-posavske, dodajući da su se ove godine na meti pljačkaša našli kiosci, kladionice, mjenjačnice, benzinske crpke, ali i jedna škola, a otuđeni iznos novca kretao se od skromnih nekoliko stotina pa do nekoliko tisuća kuna.