kandidat za gradonačelnika

Maro Kristić bit će Mostov adut za izbore u gradu pod Srđem

21.03.2017 u 12:13

Bionic
Reading

Mostov saborski zastupnik Maro Kristić će na lokalnim izborima u Dubrovniku predvoditi Mostovu listu, kao nezavisni kandidat za dubrovačkog gradonačelnika. Kristić se može pohvaliti i podrškom inicijative Srđ je grad čiju će listu nositi Ljubo Nikolić

Most je u utorak priopćio da, kao u većini velikih gradova, i u Dubrovniku izlazi na svibanjske lokalne izbore sa svojom listom, 'predvođenom jednim od najaktivnijih saborskih zastupnika Marom Kristićem, koji prepoznatljivo i fokusirano, s uspjehom komunicira sve, a posebno lokalne teme'.

Kristić ističe kako je suradnja s nezavisnim listama posebnost i snaga Mosta', te se ona nastavlja i kroz predstojeće lokalne izbore u gradu Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

'Predstavljanjem svoje vlastite snage, kroz suradnju s prepoznatljivim nezavisnim snagama na lokalnim izborima, okupljamo šire biračko tijelo bez čijeg povjerenja ne može doći do toliko potrebnih promjena', poručio je.

Inače, Kristić je na prošlim lokalnim izborima predvodio listu inicijative Srđ je Grad, s kojom je izborio tri vijećnička mandata u Gradskom vijeću.

Srđ je Grad: potpora Mostovom kandidatu za gradonačelnika Maru Kristiću

Srđ je grad (SJG) na predstojećim će lokalim izborima u Dubrovniku podržati kandidata za gradonačelnika na listi Mosta Maru Kristiću, a listu 'Srđ je Grad' nosit će Ljubo Nikolić, priopćio je u utorak SJG.

Odluku Mosta da u Dubrovniku izađe sa svojom listom smatraju legitimnom ističući da je ta stranka 'ovdje stekla svoju publiku', a svog bivšeg nositelja liste Mara Kristića podržavaju u kandidaturi za gradonačelnika.

'Most je narastao u stranku relevantnu na nacionalnoj razini, koja kao takva ima svoju publiku i u Dubrovniku. U tom smislu, odluka Mosta da izađe sa svojom listom i gradonačelničkim kandidatom u gradu Dubrovniku posve je legitimna. Mostovi potencijalni birači lakše će se identificirati sa svojom listom, kao što će se potencijalni glasači SJG lakše identificirati s listom SJG', navode Srđevci te zaključuju kako će se oni posvetiti intenzivnom radu u Gradskoj vijećnici i Odborima Gradskog vijeća. Njihova lista službeno će se zvati KLGB (kandidacijska lista grupe birača) Ljubomira Nikolića, a bitan dio identiteta SJG-a je u snazi liste kao skupine pojedinaca spremnih podijeliti odgovornosti i obaveze'. 

'Posao koji je Maro Kristić napravio kao saborski zastupnik promovirajući stavove SJG o problemima lokalne razine je nemjerljiv. Tu ne mislimo samo na Srđ, koji je prvi put u Saboru komuniciran kao ono što uistinu jest – ogledni primjer koruptivne sprege kapitala i politike. Ne zaboravimo da je i Terminal u Gružu u Saboru komuniciran tako da se Upravnom vijeću Luke Dubrovnik pruži podrška da donese odluku u korist lokalne zajednice, da je Marovim zalaganjem očuvana neovisnost poreznog USKOK-a', navode Srđevci te dodaju kako su 'uz velike otpore desnih i tzv. lijevih', donesene izmjene zakona o lokalnim izborima koje su 'kriminalce uklonile iz politike'.

Napominju kako su na prijevremenim lokalnim izborima 2015. godine napravili široku, inkluzivnu listu, oslanjajući se na kredibilitet Mosta i SJG-a kao tada uspješnih lokalnih lista. Tada su ocijenili da im je kao alternativa monopolu HDZ-a i SDP-a bio potreban zajednički nastup.