povećani broj

Markotić: Na jesen će biti ozbiljnija situacija jer ćemo imati i druge infekcije

16.08.2020 u 19:48

Bionic
Reading

Sigurno će još nekoliko dana biti povećani brojevi, to je uvijek tako kad se pojave žarišta, rekla je Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević gostujući u Dnevniku HTV-a te dodala da bi kroz nekoliko dana taj broj trebao početi opadati

'Mladost je sama po sebi vesela i slobodnija i manje se boji. Ja vjerujem da će oni čuti ove naše apele. Uskoro stižu i obaveze za te mlade ljude, i oni su podnijeli dio tereta, mora ih se razumjeti, na neki način je bilo logično da su poželjeli se opustiti. Pogotovo što je bila izvrsna situacija. Ja vjerujem da će poslušati ove apele jer sigurno i oni vole te svoje starije koji mogu postati rizični', rekla je ravnateljica Klinike za infektivne bolesti 'Dr- Fran Mihaljević' Alemka Markotić gostujući u Dnevniku HTV-a, prenosi N1.

Markotić je dodala kako je ljeto i imamo povećane brojke koje bi u nekom zimskom razdoblju bile vrlo ozbiljne.

'Imamo danima već oko 90 posto inficiranih koji ne trebaju bolničko liječenje. Ne možemo gledati samo povećane brojke, već cjelokupnu situaciju', dodala je te poručila:

'Na jesen će biti ozbiljnija situacija. Trebat će nam više napora da držimo sve pod kontrolom jer ćemo osim covida imati i drugih respiratornih infekcija', komentirala je Markotić što nam slijedi.