lokalni izbori

Marko Milić: Filipović je odličan, ali treba osnažiti gradsku organizaciju HDZ-a u Zagrebu

16.05.2021 u 22:00

Bionic
Reading

Glasnogovornik Vlade Marko Milić komentirao je prve rezultate lokalnih izbora u Hrvatskoj

'Mislim da rezultati jasno pokazuju pobjedu. HDZ je ostvario iskorak, bolje rezultate u svim velikim gradovima nego prije četiri godine. Sad kad su stigli rezultati, vidimo da smo uspjeli zaplaviti Hrvatsku, da je HDZ potvrdio status vodeće stranke. Kad analiziramo rezultate, jasno je da je HDZ ili pobijedio ili ima vodeću poziciju u 12 ili 13 županija, što je izvanredan uspjeh. Ulazimo u drugi krug u Primorsko-goranskoj županiji, kandidat za župana Gari Cappelli, to nikad nije bio slučaj', rekao je Marko Milić za N1.

Dodao je da su ostvarili bolje rezultate u četiri velika grada.

'No razlike su male u borbi za drugi krug. Vjerujemo da naš kandidat može ući u drugi krug, to bi bio presedan u Zagrebu, no svakako su rezultati bolji', naveo je Milić.

Smatra da je njihov kandidat za gradonačelnika Zagreba Davor Filipović odličan, no dodaje da treba osnažiti gradsku organizaciju.

'Naš kandidat je izvrstan, dodatno ćemo osnažiti gradsku organizaciju i ti kandidati će za četiri godine sigurno osnažiti rezultat HDZ-a. Tomislav Tomašević je ostvario uvjerljivo pobjednički rezultat, to su možda i birači koji su prvi put izašli. No prvi put imamo situaciju da HDZ može pobijediti u dva velika grada – u Osijek, u kojem vodimo, i Splitu, u kojem imamo razloga vjerovati da ćemo na kraju pobijediti. Izdvojio bih Rijeku, u kojoj je bolji rezultat nego prije četiri godine', kazao je Milić.

Komentirao je i mogućnost da na idućim parlamentarnim izborima imaju sraz s Možemo! umjesto sa SDP-om.

'To pitajte SDP, oni bi uskoro mogli postati treća stranka u državi, a za vrijeme Andreja Plenkovića ćemo možda upoznati četvrtog predsjednika SDP-a', kazao je Milić.

  • +6
Andrej Plenković u izbornom stožeru kandidata HDZ-a, HSLS-a i HSU-a Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elveđi/PIXSELL