hod za život

Markić: Nepostavljanjem zastava Možemo! diskriminira veliki broj građana Zagreba

19.05.2023 u 11:52

Bionic
Reading

Nacionalna koordinatorica Hoda za život Hrvatska Željka Markić upozorila je kako nepostavljanjem zastava u gradu i odbijanjem prikazivanja loga Hoda za život na zagrebačkim fontanama, Možemo diskriminira veliki broj građana Zagreba zato što se ne slaže s njihovim stavovima

Markić je pojasnila u petak kako je Hod za život i ove i prošle godine pravovremeno i prema propisanoj proceduri zatražio postavljanje svojih zastava u Zagrebu. Navela je kako je gradonačelnik Tomislav Tomašević prošle godine "samovoljno unatrag promijenio već izdanu suglasnost", kakvu su dobivali prije nego je on došao na vlast, dok ove godine dosad nisu dobili odgovor na zahtjev. Prikaz loga na fontanama prošle je godine Tomašević zabranio, a ove godine odbio.

"Svi mi koji se zalažemo za pravo na život nemamo pravo pristupa istim procedurama i pravima kao i drugi gađani i druge građanske manifestacije. Zbog svega navedenog, prošle godine smo podnijeli tužbu protiv trenutačne zagrebačke vlasti", istaknula je Markić. Poručila je kako je "Hod za život, obitelj i Hrvatsku" rastući pokret koji se održava u više hrvatskih gradova te kako ni jedna druga gradska vlast nije Hod za život izložila diskriminatornim postupcima kao Tomašević i Možemo.

  • +17
Ilustrativna galerija/Hod za život u Osijeku Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

"Na žalost, Tomašević bira biti gradonačelnik samo nekih, a ne svih Zagrepčana", ocijenila je Markić. Kako se Hod za život zalaže se za pravo svakog čovjeka na život od začeća do prirodne smrti, Markić je također navela kako je saborska zastupnica Možemo Ivana Kekin iznijela neistinu da je pobačaj ljudsko pravo.

"Pobačaj nije ni ljudsko pravo niti je zdravstvena skrb za žene", poručila je Markić, dodavši kako znanost potvrđuje da život započinje začećem. Kekin je u izjavi u Saboru u četvrtak rekla kako je Grad Zagreb jasno rekao da "ne može i neće podržavati one skupove koji, umotani u roze i plave balončiće, idu za time da dokidaju osnovna ljudska prava, ženska prava, prava manjina".

"Grad Zagreb neće, dok je ove uprave, podržavati takve skupove", poručila je.