ZASTUPNICA U ZADRU

Marijana Puljak: Građanima se sprema pljačka njihove mirovine i budućnosti

25.11.2023 u 15:14

Bionic
Reading

Saborska zastupnica stranke Centar Marijana Puljak upozorila je u subotu u Zadru građane da se „sprema pljačka njihove mirovine“

"Najnovije izmjene paketa Zakona o mirovinskim fondovima nisu ništa drugo nego drska pljačka naših mirovina kojima namjeravaju uzeti pet posto vrijednosti mirovinskih fondova, što iznosi milijardu eura i prebaciti ih u takozvani alternativni investicijski fond, koji će poslužiti za prikrivenu državnu subvenciju podobnih firmi", smatra Puljak.

Primjerice, dodala je, može poslužiti za prebacivanje toga novca u dionice tvrtki Pavla Vujnovca, odnosno Enna grupe koja uskoro izlazi na burzu.

"Tim novcem Vujnovac bi onda mogao, na primjer, otkupiti Fortenova grupu, bivši Agrokor. Dakle, riječ je o prikrivenoj državnoj subvenciji koja je izričito zabranjena europskim zakonima", ocijenila je Puljak.

Istaknula je da je to "upozorenje svim građanima da moraju reagirati na ovu jednostavnu pljačku sredstava".

Izvor: Pixsell / Autor: Sime Zelic / Pixsell

"Na primjer, svi oni koji do sada imaju u drugom stupu 20.000 eura, tisuću njihovih eura na ovaj način može se transferirati u privatne džepove. I zato pozivam građane da zaista burno reagiraju, sprema se pljačka njihove mirovine, pljačka njihove budućnosti", zaključila je Marijana Puljak.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'