PREDSTEČAJNA NAGODBA

Marijan Hanžeković korak do preuzimanja EPH

04.07.2014 u 13:41

Bionic
Reading

Predstečajna nagodba Europa Press Holdinga (EPH), najvećeg medijskog igrača na tržištu, ušla je, čini se, u završnu fazu. Tako su na današnjem ročištu na Trgovačkom sudu u Zagrebu vjerovnici, oni koji su glasali za prijedlog financijskog restrukturiranja, kako ga je pred FINA-om predložio EPH, potpisali da se slažu s njim

Ono što sada preostaje je žalbeni rok od osam dana u kojem se netko od njih, ali i od onih koji se nisu složili s prijedlogom mogu žaliti na njega. Ukoliko dođe do žalbe, o svemu bi se trebao očitovati Visoki trgovački sud pa bi se sve moglo prolongirati za kasnu jesen. A žalbu je već najavio Hrvoje Šimić, vlasnik Novabele grupe i Destilerije, koji je uz to uoči današnjeg ročišta zatražio izuzeće sutkinje Nade Kraljić zbog sumnje u njenu pristranost.

Ročište je unatoč njegovu zahtjevu održano, a o izuzeću sutkinje odlučit će predsjednica Trgovačkog suda. Ukoliko ona da za pravo Šimiću, ročište će se morati ponoviti s novim sucem.

Josip Madirazza, pravni zastupnik EPH, nakon održanog ročišta izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je plan restrukturiranja kako ga je predložio EPH prihvaćen od vjerovnika i izrazio vjeru da žalbi neće biti te da će na taj način predstečajna nagodba biti okončana.

Ne bude li žalbi, to bi značilo da odvjetnik Marijan Hanžeković može preuzeti EPH jer je, kako je prije nekoliko tjedana potvrdio za tportal.hr, kupio devedeset posto udjela koje je u EPH imala Hypo grupa. Hypo je, podsjetimo, svoja potraživanja od EPH pretvorio u vlasničke udjele, za što su se postojeći vlasnici Ninoslav Pavić i njemački koncern WAZ odrekli devedeset posto svojih udjela.