SKUPLJANJE POTPISA

Marić: Prvi bih potpisao peticiju protiv novog nameta, ali...

07.08.2017 u 22:30

Bionic
Reading

Nakon što je udruga Lipa prikupila više od 115.000 tisuća potpisa za peticiju protiv poreza na nekretnine, koji se uvodi od nove godine, sve je komentirao ministar financija Zdravko Marić

Na tvrdnje da je Hrvatskoj previsoka porezna presija te da će novi porez dodatno osiromašiti građane, Marić je u razgovoru za HRT ustvrdio da se tri postojeća nameta ujedinjuju radi uštede troškova, jednostavnije naplate i veće pravednosti te da nije riječ o novom porezu.

'Vjerujte mi da bih ja bio prvi koji bih potpisao peticiju protiv nekog novog nameta. Dakle, ponavljam još jedanput porez na nekretnine nije nikakav novi namet - on integrira tri postojeća nameta u jedan', poručio je Marić.

Upitan proteklog vikenda što ako građani sakupe dovoljno potpisa protiv poreza na nekretnine, ministar financija Marić je odgovorio da ne bi ulazio u taj dio jer 'postoje zakonske i ustavne kategorije koje nešto definiraju u tim slučajevima'.

Marić je tom prilikom nadodao kako smatra da je peticija pokrenuta zato jer je bilo određenih nerazumijevanja posebno iz perspektive zamjene komunalnog doprinosagrađevinskom rentom.