slučaj agrokor

Marić odgovorio Rohatinskom na njegove tvrdnje o političkom vrbovanju

17.11.2017 u 14:11

Bionic
Reading

Ministar financija Zdravko Marić u petak je odgovorio na tvrdnje iz svjedočenja bivšeg guvernera HNB-a Željka Rohatinskog pred istražnim povjerenstvom za Agrokor. Rekao je da nije bio na sastanku na kojem su, navodno, Ivica Todorić, Tomislav Karamarko i Milan Kujundžić nagovarali Rohatinskog na politički angažman

'Mene kao državnog tajnika nitko na takav sastanak ne bi zvao. O tome nisam razgovarao', rekao je ministar financija Zdravko Marić.

Odgovorio je i na još neka pitanja novinara vezana uz svjedočenje bivšeg guvernera HNB-a Željka Rohatinskog pred istražnim povjerenstvom za Agrokor, pa tako i na pitanje je li kao tadašnji državni tajnik u Ministarstvu financija u ime Vlade bio na sastanku HNB-a i poslodavaca na kojem se razgovaralo o otpuštanju 6,5 milijardi kuna državnih rezervi.

'I tada kao državni tajnik i danas kao ministar financija na svakom sastanku zastupam Vladu, odnosno Ministarstvo. Ali ne znam o kojem se konkretno sastanku radi. Ministarstvo financija se ne miješa u monetarnu politiku', rekao je Marić.

  • +4
Željko Rohatinski pred istražnim povjerenstvom za Agrokor Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadić

Ministar financija odgovorio je i na pitanje kada je dobio poziv da uđe u vladu Tihomira Oreškovića te je li o tome razgovarao s vlasnikom Agrokora Ivicom Todorićem.

'Naravno da sam razgovarao s njim, pa tada sam bio zaposlenik Agrokora. Nema tu tajni', rekao je Marić.