TEŽAK ŽIVOT U SABORU

Marasović se požalio: Zastupnice me mobingiraju!

04.07.2014 u 11:57

Bionic
Reading

Govoreći o izvješću pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, zastupnik HDZ-a digao je pravu buru u saborskim klupama, javlja Dnevnik.hr

Naime Dujomir Marasović iz HDZ-a nije se složio s izlaganjem Melite Mulić iz SDP-a o izvješću pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, pa je, kada su mu kolegice zastupnice pružile protuargumente, zaključio da se nad njim provodi mobing, piše Dnevnik.hr.

'Statistikom možete dokazati da je mjesec zvijezda, a ne planet', započeo je Dujomir Marasović.

Ovdje sam izložen mobingu gospođe Tireli, Mulić i zastupnice iz moje stranke jer su rekle nešto što nisam rekao. Na primjer gospođa Kosor kaže da sam rekao da ne trebaju žene u politici. Nisam to rekao, samo sam pokušao dati objašnjenje zašto žene manje idu u politiku', rekao je Marasović, a zatim im iz klupe dobacio:

'Ma, o čemu vi pričate!?'

U izlaganju prije toga rekao je da je žena u politici manje jer je to 'rudarski posao', a one, baveći se tim poslom, mogu manje biti sa svojom obitelji te stoga ne odabiru politiku za svoju profesiju.

Da nema ništa protiv žena na radnim mjestima, želio je pokazati navevši primjer svojih suradnica. 'Kao ravnatelj splitske bolnice, od četiri suradnika, tri su mi bile žene. Žene su vrednije, preciznije, pouzdanije', kaže Marasović.

Na to mu je Đurđica Zgrabec postavila retoričko pitanje - zašto onda od toliko suradnica nijedna nije bila ravnateljica?