NOVO VRIJEME-STARE METODE

Marasović prijeti: Kad preuzmemo vlast, moramo pomesti sve s HRT-a!

Bionic
Reading

Saborski zastupnik HDZ-a Dujomir Marasović izjavio je u četvrtak u Hrvatskom saboru kako bi nova vlast za godinu dana prvo trebala 'pomesti sve s HRT-a'

Politika uređuje program HRT-a, HRT se, na žalost, pretvorila u agitprop Politbiroa Centralnog komiteta i to na najgori način kao da je ovo '46., ocijenio je Marasović u saborskoj raspravi o kandidatima za četiri člana Programskog vijeća HRT-a.

Hrvatska radiotelevizija izluđuje hrvatski narod i sve stanovnike Hrvatske, ali neće joj to uspjeti, rekao je Marasović.

'I prvo što moramo napraviti, kada se promijeni vlast za godinu dana, (jest) da pometemo sve s HRT-a', izjavio je Marasović.

'Ma koga ćete vi pomesti? Koga ćete vi pomesti ako zastupate demokratske vrijednosti', oštro mu je uzvratio predsjednik Sabora Josip Leko.

U dvostranačju, koje se provodi od utemeljenja Hrvatske države, metete jedni i metete drugi, uzvraća Boro Grubišić (HDSSB) i kaže da je to 'sramota i tuga hrvatske države', jer u tom čišćenju se pometu i oni koji valjaju.

Marasović naknadno tumači da je pomesti 'lijepa riječ', odnosno da na Televiziji treba pomesti stvari koje ne valjaju, te napraviti profesionalnu televiziju.

Kada je Branko Vukšić poručio da su čistke na HRT-u bile najgore za vrijeme HDZ-a i Ive Sanadera, Marasović je porčio da je za vrijeme njihove vladavine televizija išla u pravom smjeru. Na to je pak oštro reagirao SDP-ov Nenad Stazić

'HDZ u posljednje vrijeme inače neobično voli prijetiti. Prijeti se kemijskom kastracijom, kao da smo u srednjem vijeku, a evo sad se prijeti i uklanjanjem svih nepoćudnih elemenata. Za Dujomira Marasovića, to je ljubazan izraz: pomesti. To je otprilike kao i humano preseljenje', kaže Stazić.