korupcijska akcija

Maras pozvao državnog odvjetnika da obrati pažnju na Mikulića i Bandića

03.12.2018 u 14:22

Bionic
Reading

Gordan Maras, šef zagrebačkog SDP-a, i Anka Mrak Taritaš (GLAS) komentirali su stanje u zagrebačkoj Skupštini uoči sjednice zakazane za 13. prosinca, na kojoj će se odlučivati o proračunu za 2019. godinu. Kao što je poznato, iz vladajuće koalicije sa strankom Milana Bandića i HDZ-om izašli su Neovisni za Hrvatsku pa je upitno hoće li proračun proći. Ako ne prođe, Zagrepčani bi dogodine mogli na izbore za gradski parlament

'Evidentno je to da nema većine u Gradskoj skupštini. Izjava Andrije Mikulića (HDZ) govori da je u tijeku vjerojatno najveća korupcijska akcija u aranžmanu HDZ-a i Milana Bandića, odnosno otvoren je lov na tri zastupnika u Gradskoj skupštini.

Pozivam glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića da motri i gleda s kim ti ljudi komuniciraju u narednom periodu i koji su motivi da eventualno promijene svoje stavove. Bandić i HDZ traže način da proračunskim novcem koji su uplatili Zagrepčanke i Zagrepčani kupe tri glasa da bi se podržao njihov proračun', kazao je Maras.

Upitan zašto misli da je u pitanju kupnja, a ne suradnja, kazao je da zastupnici govore da neće podržati proračun, dok Mikulić samouvjereno poručuje da se ne brinemo te da će imati većinu za proračun. 'Onda se evidentno radi o korupcijskom načinu ponašanja i pokušaju da se kupe zastupnici u Gradskoj skupštini.

Zastupnici SDP-a su javno rekli da neće podržati proračun Grada Zagreba. Još jednom pozivam glavnog državnog odvjetnika da reagira na ovu Mikulićevu najavu kupovine zastupnika. Žalosno je da je HDZ pao na trgovinu ispod žita s Bandićem i očito se ne žele odreći svojih fotelja, a Mikulić mjesta predsjednika Skupštine, jer znaju, i Plenković to zna, da HDZ u Zagrebu nema nikakve šanse na ponovljenim izborima. To su isključivi politički interesi i trgovina. Bandić, Plenković i HDZ pokušat će kupiti tri ruke kako bi se održala većina u Gradskoj skupštini', kazao je Maras.

Sličnog razmišljanja je i Mrak Taritaš te je rekla da je Bandić u akciji kupovanja zastupnika.

'Pozivam sve zastupnike u Gradskoj skupštini da svoje karijere i svoj životni put ne upropaste jednom tipkom 'za' i da glasaju točno onako kako su se svi izjasnili prošli tjedan. Treba ostati dosljedan, treba provesti ono što od početka tvrdite i pokazat ćemo da Milan Bandić ne radi posao onako kako bi ga trebao raditi.

Jedino rješenje su izbori. Došao je trenutak da se pokaže da se Zagrebom upravlja pogrešno, odnosno da je to 'muzej neispunjenih obećanja'. Jedna sekundica u kojoj će se podržati proračun, koji je apsolutno zbrljan i pisan s 'koca i konopca', nije vrijedna nečije karijere. Pozivam sve one koji su rekli da neće podržati proračun da ostanu dosljedni', navela je Mrak Taritaš.

Dodala je da možda Maras zna nešto kada poziva glavnog državnog odvjetnika, ali da Bandić kontinuirano, besramno, bez imalo stida i srama ide okolo s buketima cvijeća i bombonijerama. 'K njemu dolaze zato što je vrlo prijemčiv za dolazak, ali svi znamo da iza toga stoji kupovanje radnih mjesta i nekih privilegija. Prema tome, institucije moraju raditi svoj posao i ovo ne smije proći ispod radara', zaključila je.