BORBA ZA ZAGREB

Maras od Mrak Taritaš traži nešto što je ona već odbila

14.04.2016 u 11:27

Bionic
Reading

Gordan Maras, saborski zastupnik SDP-a gostujući na N1 televiziji rekao je da je najveći uspjeh Vlade Tihomira Oreškovića činjenica da se nisu raspali nakon dva mjeseca

'Čini mi se kao netko tko je na izletu, skuplja iskustva i reference, no svako malo netko na svoju ruku nešto radi, postoje nesuglasice između Orepića, Karamarka, Mosta i HDZ-a. Nema supstance i sadržaja. Oni očito ne funkcioniraju kao tim', kazao je Maras.

Cilj interpelacije koju je najavio u ime SDP-a je pokazati da banke ne smiju pokrenuti postupke na sudovima van EU, dakle u SAD-u.

'Morali smo je pokazati u Saboru i nudimo Vladi gotovo rješenje. To je tisuću puta važnije nego ovo što su ukinuli ured bivšeg predsjednika, jer se radi o 8 milijardi kuna, radi se o suverenitetu i tome da Hrvatska mora zaštititi građana', naveo je Maras.

Upitan kako gleda na rad svog nasljednika na mjestu ministra poduzetništva Darka Horvata kazao je kako 'prvi put nakon sedam, osam godina nema Poduzetničkog impulsa, odnosno novca za poduzetnike'.

'Ne znam što Horvat radi, očito je shvatio ulogu ministra na način da ima šofera i tajnicu, a bavi se samo energetikom. Nažalost je nezainteresiran za taj posao i do sada nije ništa konkretno predložio, rekao je Maras.

Smatra da bi za novu Vladu odnosno Domoljubnu koaliciju bilo najpoštenije da priznaju da ne ide, da ne funkcioniraju, da nemaju ideja i da raspišu nove izbore

Pozivao je Anku Mrak Taritaš da u Zagrebu zajedno okupe koaliciju, i da naprave od Zagreba grad kakav ovi građani zaslužuju.

'To je poziv Mrak Taritaš da se pridruži SDP-u u Zagrebu. Mi smo imali izvrsnu suradnju, od koje je i HNS sigurno imao benefita. Mi ne gušimo partnera, nego širimo njegov utjecaj. Prije svega je Zagreb zaslužio novi početak, novu stranicu, i zajedno to možemo napraviti', rekao je Maras.

Mrak Taritaš je podsjetimo u razgovoru za tportal odbila mogućnost da podrži SDP-ova ili njihova ne stranačkog kandidata.

Smatra da ako SDP uspije okupiti HNS i HSS, pa i neke druge stranke poput HRID-i da će omogućiti Zagrebu da krene novim putem.

'Mislim da je gradonačelnik napravio dosta za Zagreb, ali da se sada malo umorio. Bandić je sigurno računao na podršku HDZ-a, ali ako građani Zagreba žele kontinuitet, vlast koju sada imaju na državnoj razini, a siguran sam da ne žele, onda će birati Bandića. Mislim da se Bandić malo umorio, puno je dao, i treba mu dati priliku da se malo odmori. Moramo krenuti novim snagama i novim putem', smatra Maras.

Za Rajka Ostojića kaže da nije dobio podršku građana jer su napravili nekoliko pogrešaka.

'Nećemo to ponoviti jer moramo birati ono što je građanima najprihvatljivije', kazao je Maras i dodao da je bila greška mijenjati kandidata u tijeku kampanje što se dogodilo na zadnjim lokalnim izborima kada je Davora Bernardića u zadnji čas zamijenio Ostojić.

'Želim svoj grad napraviti boljim i da zajedno nađemo rješenje', zaključio je Maras.

Mrak Taritaš:Još je puno do izbora

Anka Mrak Taritaš rekla je za N1 da joj uopće nije aktualna tema o tome hoće li ona ili neće biti kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba, i čiju će podršku imati. 'Nije tema podržati osobu A, B ili C. Tema su građani i građanke Zagreba, da na izbore idu najbolji kandidati, i da izaberu ono što je za njih najbolje. Ono što je u zagradi, koja stranka, to nije presudno građanima, ali dobar kandidat će sigurno biti. Tema će to biti za jesen, hoćemo li surađivati. Krenula sam prva jer želim pokazati da postoji drugačiji način upravljanja Zagrebom. Do izbora je dugi period, tko zna što će se dešavati, ali su građani zaslužili da im se sve predstavi i da onda izaberu što je najbolje. Idemo raspravljati koji bi kandidat bio najbolji i odraditi posao. Mislim da imam reference, imam jasan program, jasne teme, a tad početkom 2017., pa znate li koliko će vode proći ispod Savskog mosta do tada? Meni je neobično da je to sada tema, umjesto da su teme naslovnica reforme u državi', kazala je Mrak Taritaš.


423982 ,424306 ,424053 ,423982