BOTANIKA U SKUPŠTINI

Mrak Taritaš spustila Bandiću i Hasanbegoviću

06.11.2018 u 16:48

Bionic
Reading

Natezanja u Skupštini Grada Zagreba, odnosno u vladajućoj koaliciji koju uz stranku Milana Bandića, HDZ čine i Neovisni za Hrvatsku (NZH) iskoristila je Anka Mrak Taritaš (GLAS) poentiravši na Twitteru

Mrak Taritaš se u svom duhovitom stilu putem Twittera zapitala hoće li Hasanbegović i Bandić raskinut koaliciju radi prijepora oko botanike? 'Bandić naime preferira Palmu, a Hasanbegović ljutu travu', napisala je Mrak Taritaš.

Podsjetimo, oporba u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, kojoj pripada i Mrak Taritaš, zatražila je u ponedjeljak, nakon što je zbog nedostatka kvoruma prekinuta sjednice, da HDZ i gradonačelnik Milan Bandić pokažu da imaju većinu u Skupštini te poručili da neće 'držati kvorum' i sudjelovati u međusobnim svađama i ucjenama vladajuće koalicije - HDZ-a, Neovisnih za Hrvatsku i stranke Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti.

Nastavak 17. sjednica zagrebačke Gradske skupštine u ponedjeljak popodne je prekinut zbog nedostatka kvoruma, a njezin nastavak zakazan je za ponedjeljak, 12. studenoga.

Gradski zastupnik Zlatko Hasanbegović (Neovisni za Hrvatsku) odmah je na početku sjednice tražio stanku i od gradonačelnika Bandića zatražio da se Zagrepčanima ispriča zbog prošlotjednog sastanka s predsjednikom Skupštine srbijanskog grada Jagodine Draganom Markovićem Palmom, zaprijetivši napuštanjem sjednice ukoliko isprika izostane.

'U znak prosvjeda zbog ovog gradonačelnikovog moralnog i političkog ispada, Klub Neovisni za Hrvatsku traži gradonačelnikovu ispriku građanima Zagreba, a ukoliko ona izostane napustit će današnju sjednicu Skupštine. Gospodo i gospođe zastupnici iz većine, iz skupštinske oporbe imate kvorum, presložite se u hodu i nastavite s radom. Spasibo, poručio je Hasanbegović.

Nakon stanke, Odbor za Statut, Poslovnik i propise donio je mišljenje da stanka koju su zatražili Neovisni za Hrvatsku nije bila opravdana, jer se radilo o tematici koja nema veze s točkama sjednice zagrebačke Gradske skupštine.

Potom je Klub BM 365 - Stranka rada i solidarnosti, Zelene liste i Narodne stranke - Reformista te Klub zastupnika Lijevog bloka zatražio je stanku kako bi razmotrili stajalište Odbora za Statut.

Kada su se zastupnici vratili u klupe, predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić utvrdio je da su prisutna samo 22 zastupnika i da nema kvoruma za nastavak sjednice.