CRVENA KRPA ZA HDZ-OVCE

'Manje bih nervirao Kosor da se ne prezivam Jovanović'

15.10.2011 u 11:46

Bionic
Reading

Riječki SDP-ov zastupnik Željko Jovanović, koji je svojim izjavama izazvao HDZ da protiv njega podnese tužbu za klevetu zbog čega su mu pokušali skinuti saborski imunitet što je naposljetku dovelo i do gubitka kvoruma, mišljenja je da ne bi toliko smetao Jadranki Kosor da se ne preziva Jovanović

On kaže da je HDZ konačno priznao da je prešao granicu politički korektnog govora i parlamentarnog ponašanja, ali sumnja da se Vladimir Šeks iskreno ispričao. 'Šeksov desant na MIP i političko silovanje oporbenih zastupnika pokazalo je da je on izgubio kompas, a isprika je tek slabi pokušaj saniranja štete. Pitam se da li bi se ispričao da su skupili kvorum', izjavio je Jovanović za Novi list

Smatra da ga Vlada tužbom želi spriječiti da govori, ali za njega je važnije što vraćanjem verbalnog delikta Vladimir Šeks po nalogu Jadranke Kosor ruši temeljni postulat parlamentarne demokracije – slobodu govora i mišljenja.

Jovanović kaže da mirno spava, ako bi do suđenja ipak došlo to bi za njega bila sjajna prilika da potkrijepi svoje tvrdnje o vrhu HDZ-a kao kriminalnoj organizaciji.

Osvrnuo se i na izjave Josipa Đakića koji je rekavši da je HDZ stranka opasnih namjera, kako je davno rekao Ivica Račan. 'Hoćete da vam pokažem koliko sam prijetećih pisama dobio zbog svojih istupa, sa samo jednom porukom koja je uvijek usmjerena na moje prezime? Izgleda da bi i Jadranka Kosor lakše podnijela da o kriminalnom karakteru njezine vlasti govori netko drugi tko se ne zove Jovanović. Ali ne opterećujem se time', poručio je Jovanović.