OTKRILA GA PUNA VREĆICA

Manijaka koji je gađao aute uhvatili s ciglama

16.08.2009 u 14:03

Bionic
Reading

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističku obradu nad 41-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je bacanjem kamenja na vozila u Novoj Branimirovoj - 18. srpnja te 6. i 8. kolovoza počinio kaznena djela dovođenja u opasnost života i imovine sedmero osoba, rečeno je na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi zagrebačkoj.

Muškarac je u subotu doveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu, a osumnjičen je da je sva tri dana kaznena djela činio na identičan način - sa željezničke bi pruge u blizini željezničke postaje Maksimir i Borongaj uzeo komade pune cigle ili kamenja te bi ih bez povoda i razloga bacao na automobile koji su prolazili Novom Branimirovom. Na taj je način razbijao vjetrobranska ili bočna stakla automobila, a nakon učinjenog bježao bi s mjesta događaja.

Tako je 18. srpnja bacio ciglu na Toyotu Yaris te razbio bočno staklo na suvozačevim vratima. Krhotine stakla ozlijedile su 58-godišnjeg suvozača. Također 6. kolovoza bacio je ciglu na Ford Fiestu te Fiat Punto i na oba vozila razbio vjetrobranska stakla, pri čemu je 57-godišnji vozač Punta lakše ozlijeđen. Dva dana kasnije, 8. kolovoza na identičan je način oštetio prednje vjetrobransko staklo od kojeg je jedna krhotina ozlijedila 25-godišnjeg sina vozačice.

Policijski službenici s postaje Maksimir-Pešćenica, na temelju istrage prije dva danas su legitimirali muškarca za kojeg su posumnjali da bi mogao biti počinitelj. U vrećici koju je nosio policajci su uočili komade cigli te je muškarac sproveden u policiju, a nakon kriminalističke obrade u Istražni centar Županijskoga suda u Zagrebu. Osumnjičeni 41-godišnjak je od ranije poznat policiji.