Mango lasi

Mango lasi

08.02.2013 u 09:00

Bionic
Reading

... tradicionalno indijsko, kremasto i superukusno pićence koje se može spraviti i s ananasom ili kivijem. Najbolji je mango, jer mu daje kremastost i slatkoću koja mu je potrebna ;)

A i dobre komade manga kao i ananasa pronaći ćete u svim većim supermarketima. Zato preporučam - mango. I isto tako preporučam ovo pićence, koje je zapravo shake na indijski način, piti/konzumirati ujutro umjesto doručka.

za dva lasija

255 ml jogurta (najbolje domaćeg s Naše Farme ili od Veronike)
130 ml mlijeka
3 svježa manga nasjeckana
4 žličice smeđeg šećera ili meda
prstohvat soli
par zrna kardamona

Strpajte sve sastojke u blender i miksajte ih 2 minute. Istočite smjesu u čaše i stavite u hladnjak na desetak minuta.

Kad se lasi ohladi -  ispijte ga zamišljajući da ste - na plaži ili pak zaplešite na dolje istaknuti - hit!