HAJDUK SPREMAN

Maloča: Barbariću, prijatelju, uzet ćemo vam kup

20.05.2013 u 16:54

Bionic
Reading

Hajduk je u ovoj sezoni imao bezbroj ključnih, odlučujućih i presudnih utakmica, ali sraz s Lokomotivom u uzvratu finala Kupa ipak je najvažniji ove godine. Mlada momčad s Poljuda, kojoj je prošle jeseni malo tko predviđao bilo kakav ozbiljan rezultat, bori se za prvi trofej nakon tri godine i ulazak u Europu

Kapetan Mario Maloča je optimist i vjeruje da Splićani ponovno mogu nadigrati Lokomotivu, kao i u prošle dvije utakmice na Poljudu. Bit će, kaže, jako teško jer Dinamova starija sestrica 'nije bez veze druga na tablici', no vjeruje da će se Hajduk nametnuti.

'Ne znam hoće li nas napasti jer je njima jedan gol teoretski dosta, ali mi ćemo igrati svoju igru kao i u zadnja dva susreta, kada nam nisu stvorili gotovo nijednu šansu', kaže Maloča.

Ponovno je upitan razmišlja li o transferu u inozemstvo i bi li ovo bio idealan scenarij prije napuštanja Poljuda, pa je odbio o tome uopće razgovarati.

'Idealan scenarij je samo da kao kapetan Hajduka dižem trofej, kazao je Maloča. Na treninzima s novim trenerom Igorom Tudorom se, kaže, radi jako dobro, a činjenica da su sva četvorica stopera Hajduka zdravi i spremni konkuriraju za dva mjesta u prvoj postavi nikoga ne opterećuje. 'To su samo slatke brige za trenera', rekao je kapetan splitske momčadi.

'Lokomotivin najbolji igrač je Kramarić, zabio je petnaest golova i iako je u krizi treba ga paziti svih 90 minuta. Maleš je ključan u veznoj liniji, on kupi otpatke i razbija igru, a u zadnje vrijeme odlično igra i Barbarić. On je moj dobar prijatelj i moram ga pohvaliti, ali nadam se da će biti tužan nakon utakmice u srijedu', zaključio je Maloča.

Pred novinarima se pojavio i Ivan Vuković, napadač koji je s desetak golova i asistencija ove godine jedan od najubojitijih - makar u posljednjih mjesec dana gola nije vidio. Čak je, eto, prošlog tjedna promašio jedanaesterac upravo protiv Lokomotive.

'Sigurno je da mala kriza postoji, toga sam svjestan, ali u nogometu je to normalno i nimalo se ne zabrinjavam. Ma, neka zabije bilo tko, neka ne zabije nitko, samo da osvojimo taj Kup!,' kaže Vuković. Hoće li pucati penale ako dođe to toga, zanimalo je novinare.

'Stalno ih vježbam, ali odluka je na treneru. Bit će kako on kaže, osim mene mogu ih pucati Caktaš, Maglica, Maloča... Već sada znamo da će naših navijača biti jako puno, osjećat ćemo se kao kod kuće i to će nam sigurno pomoći. Iskreno se nadam da ćemo ih razveseliti!', kaže Vuković.