ZNA SE ODŠTETA

Maleš dovodi još jednog Japanca u Hajduk

09.01.2012 u 08:47

Bionic
Reading

Nakon Masahika Inohe, na Poljud bi uskoro mogao stići i njegov suigrač iz reprezentacije Japana Akihiro Ienaga, veznjak, koji trenutno igra za španjolsku Mallorcu

Predsjednik Hajduka Hrvoje Maleš u prošlom je prijelaznom roku želio pošto-poto dovesti igrača iz Japana, kako bi imao dodatni adut u rukavu za pregovore s potencijalnim sponzorima s Dalekog istoka. Doveo je reprezentativca Masahika Inohu, no od sponzora na koncu nije bilo ništa. No zato bi na Poljud uskoro trebao stići još jedan reprezentativac Japana, Akihiro Ienaga, koji trenutno nastupa za španjolsku Mallorcu.

Ienaga je ofenzivni veznjak, premda nizak rastom (svega 170 cm) izuzetno je brz i vješt s loptom. No u žestokoj konkurenciji Primere nije se lako nametnuti, a obzirom da ga ugovor s Mallorcom veže do ljeta 2015. godine, u Hajduk bi stigao na posudbu.

Mogao bi to na koncu biti i sasvim dobar posao za Splićane. Dobili bi potencijalno kvalitetnog igrača, Masahiko Inoha bi uz prijatelja lakše podnosio život daleko od obitelji, a Maleš bi umjesto jednoga, u rukavu imao dva aduta za pregovore s potencijalnim sponzorima s Dalekog istoka.