DO KRAJA GODINE

Magma: EMF-u ekskluzivno pravo za dubinsko snimanje

  • Autor: tportal.hr/hina
  • Zadnja izmjena 18.11.2010 19:34
  • Objavljeno 18.11.2010 u 19:27
Magma

Magma

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Sasa Midzor Sucic

Nadzorni odbor Magme suglasio se s ugovorom o osnovnim uvjetima i uvjetnoj ponudi za upis dionica s poljskim EMF-om pa EMF može započeti dubinsko snimanje Magme, izvijestili su iz te trgovačke tvrtke nakon današnje sjednice Nadzornog odbora

Na danas održanoj sjednici Nadzorni odbor Magme dao je suglasnost na ugovor o Osnovnim uvjetima i uvjetnoj ponudi za upis dionica, potpisan 16. studenoga između Magme i NFI EMPiK MEDIA FASHION S.A. (EMF), Varšava, Poljska čime su ispunjeni svi uvjeti za početak dubinskog snimanja društva s pravom ekskluzivnosti do 31. prosinca 2010. od strane EMF-a, navodi se u priopćenju Magme objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

Magma je jučer objavila da će njen strateški partner biti poljski EMF koji bi, prema potpisanim uvjetima, upisao približno 50,09 posto dionica Magme putem povećanja temeljnog kapitala za 68 milijuna kuna, uplaćujući dionice po njihovoj nominalnoj cijeni od 10,00 kuna.

To bi povećanje temeljnog kapitala i upis dionica bilo uvjetovano provedenim dubinskim snimanjem Društva na zadovoljstvo EMF-a te odlukama glavne skupštine društva o povećanju temeljnog kapitala i oslobođenju EMF-a od obveze podnošenja ponude za preuzimanje po upisu dionica, a do danas je dan rok Nadzornom odboru za odobrenje prava ekskluzivnosti provođenja dubinskog snimanja.

Magma je jučer i danas putem Zagrebačke burze izvijestila prvo o povećanju 15. tranše komercijalnih zapisa, a potom o iskupu 12. tranše.

Ta je trgovačka tvrtka jučer izvijestila o povećanju 15. tranše komercijalnih zapisa za iznos od milijun eura, pa je tako ukupan iznos te tranše povećan na 5,41 milijuna eura, a dospjeva početkom studenoga iduće godine.

Danas je pak Magma izvijestila o uspješnom iskupu 12. tranše komercijalnih zapisa u iznosu od milijun eura.

Iskupom te tranše ispunjene su sve obveze prema ulagateljima u komercijalne zapise Magme koji su dospjeli u 2010. godini. Prva sljedeća tranša komercijalnih zapisa Magme dospijeva 21. siječnja 2011. godine, navode iz Magme.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi