BRITANSKA POLICIJA

'Madeleine McCann možda je živa'

25.04.2012 u 17:40

Bionic
Reading

Britanska policija zatražila je od portugalskih kolega da ponovno otvore slučaj nestale djevojčice Madeleine McCann smatrajući da je možda još živa, iako se približava petogodišnjica njezina nestanka, javlja BBC

Policija je objavila fotografiju djevojčice pod pretpostavkom kako bi ona izgledala danas, nadajući se da bi je netko mogao prepoznati, godinama nakon što je kao trogodišnjakinja nestala tijekom ljetovanja s obitelji u Portugalu.

Njezin slučaj izazvao je golemu međunarodnu pozornost, djelomično i stoga što su njezini roditelji nakratko smatrani glavnim osumnjičenicima.

Glavni policijski inspektor Andy Redwood objavio je na konferenciji za novinare da vodi tim od 37 policajaca koji ponovno češljaju oko 40.000 prikupljenih dokaznih predmeta i da su identificirali 195 mogućih tragova koje će slijediti.

Dodao je da niz događaja oko njezina nestanka pokazuje da je bilo trenutaka kada su je mogli oteti kriminalci. Istaknuo je da je otvoren za sve mogućnosti kada je riječ o tome tko ju je mogao oteti, te je zatražio pomoć portugalske policije koja je 2008. zatvorila slučaj.

On je ipak dao do znanja da je moguće da je Madeleine mrtva. 'Mi s jednakom pozornošću uzimamo oba scenarija', rekao je Redwood.

Zasad nema pouzdanih indikacija što se dogodilo s djevojčicom, unatoč brojnim dojavama da je viđena na različitim lokacijama diljem svijeta. Na istragu o njezinu nestanku britanska je policija dosad potrošila oko dva milijuna funti (18,5 milijuna kuna).