ZAPREPAŠTENI IZJAVAMA

Mađarska poslala prosvjednu notu: Milanović je van kontrole!

Viktor Orban i Zoran Milanović

Viktor Orban i Zoran Milanović

Izvor: Pixsell / Autor: Boris Scitar/VLM

Prosvjednom notom Mađarska je reagirala na izjave premijera Zorana Milanovića u intervjuu Media servisu

Državni tajnik za gospodarsku diplomaciju Levente Magyar jučer je hrvatskom veleposlaniku Gordanu Grliću Radmanu prenio prosvjednu notu mađarske vlade, javlja Jutarnji list.

Mađarska strana smatra da premijer Milanović uvredljivim tonovima, poput ocjene da je Mađarska u ovom trenutku 'slijepo crijevo Europe', dugoročno ugrožava budućnost dobrosusjedskih odnosa te ističe da su dvije zemlje u ovom trenutku došle do točke kada će se takve riječi teško moći olako zaboraviti.

Od veleposlanika je zatraženo da se hrvatskoj vladi prenese zaprepaštenje mađarske strane, smatrajući da određeni potezi premijera Milanovića postaju izvan kontrole.

Podsjetimo, u intervjuu Media servisu Milanović je ponovno kritizirao poteze Mađarske u slučaju izbjeglica, ali i predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović. 'Mađarska je slijepo crijevo Europe u ovom trenutku zahvaljujući svom premijeru koji je bio aktivni komunist pa onda liberal, svašta nešto. Dakle, ja sam uvijek isti i kad hrvatska predsjednica, i sad bih na tome zaista stao, kaže da je sustav kolabirao - hrvatski je sustav uzoran. I to misle i vide i govore svi europski državnici. A svatko bira svoje društvo. Moje društvo su i Angela Merkel, Faymann, Cerar, bez obzira na neke nesporazume Hrvatske i Slovenije, a koje je njezino i Karamarkovo društvo - ne znam. Ja sam Milanović, nisam Khuen Hedervary', zaključio je premijer.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!