politički analitičar

Macan o novoj utrci Milanovića za predsjednika: 'Pretašt je da se ne bi kandidirao'

13.03.2023 u 12:10

Bionic
Reading

Iako aktualni predsjednik Zoran Milanović nije potvrdio da će se ponovno kandidirati za tu poziciju, politički analitičar Krešimir Macan oko toga ne dvoji

'Ma hoće, dašta, pretašt je da se ne bi kandidirao. On je i dalje najpopularniji političar. Ali nemojte se zavaravati, on jest najpopularniji, ali njegovo odobravanje je već godinu dana baš u finom padu. Ova mu se politika pomalo obija o glavu', istaknuo je politički analitičar Krešimir Macan gostujući u N1 Studiju uživo. Rekao je i kako se puno priča da bi SDP i Možemo! mogli ući u koaliciju, a kako je objasnio, odgovaralo bi im to da idu zajedno čisto da naprave bolji rezultat.

Osvrćući se na druge aktualne događaje, Macan je rekao da su obveznice bile 'dio predizbornog paketa' te da samo premijer Andrej Plenković 'zna kada će izbori doista biti'. Kaže da Plenković dobro reagira na krize.

  • +35
Predsjednik Milanović prisustvovao otkrivanju biste generalu Petru Stipetiću Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

'On uvijek pazi da taj mali čovjek, da građani dobro prođu.'

'Dobro stvara dojam sigurnosti – ‘s nama će vam biti dobro'', navodi Macan, dodajući da s druge strane ne čujemo tko je lider oporbe, tko se spreman uhvatiti u koštac s problemima i izazovima.