NOVI ŠEF BOLNICE

Lukšić: Situacija u KB Dubrava je vrlo izazovna, ali vjerujem u ljude

04.11.2020 u 20:22

Bionic
Reading

Upravno vijeće smijenilo je ravnatelja KB-a Dubrava Srećka Marušića, a za vršitelja dužnosti imenovan je Ivica Lukšić, voditelj i koordinator primarno respiracijskog intenzivističkog centra u KB-u Dubrava

Gostujući u središnjem Dnevniku HRT-a Lukšić je rekao da je trenutno u KB Dubravi nešto više od 230 bolesnika i da su kapaciteti dosta popunjeni.

- Nije isključena opcija smještanja pacijenata u šatore. Oni su u funkciji, osoblje je pripremljeno. Šatori imaju grijanje i opskrbljeni su kisikom.

Kad je riječ o respiratorima rekao je da ih u ovom trenutku imaju dovoljno.

- Trenutno imamo 60 respiratora, a sutra bi trebali dobiti još 10, rekao je i dodao da se u ovom trenutku na respiratorima nalazi 40 pacijenata.

Na pitanje kako će se nositi s problemima koji se posljednih dana događaju oko bolnice, Lukšić je rekao da je to vrlo izazovna situacija.

- Da ne vjerujem u te ljude ne bi ni pristao biti vršitelj dužnosti. Vjerujem da je velika većina tih ljudi pokazala svoj strah i nerazumijevanje situacije. Oni su pokazali da se boje za svoju perspektivu i treba ih razumjeti. Mnoge od njih poznam, srećem u bolnici i znam da su to dobri i vrijedni ljudi. Vjerujem da dobrom informiranošću i korespondirajući sa svima njima to se može popraviti, rekao je i dodao da je njegov glavni interes da se bolesnicima pruži najbolja moguća skrb.