SABLASNI LJETNIKOVAC

Luka Rajić kupio vilu na Tuškancu za 1,5 milijun eura

31.07.2013 u 17:49

Bionic
Reading

Farmaceutski poduzetnik Luka Rajić kupio je na zagrebačkom Tuškancu za 1,5 milijun eura dotrajalu vilu od 220 četvornih metara sagrađenu prije 120 godina za velikoga zagrebačkog ljekarnika Slavka Zimmermanna. Počinje veliko ulaganje u obnovu koja će trajati godinu dana, javlja Jutarnji list

Radnici tvrtke 'Zagorje Tehnobeton' krajem prošlog tjedna pripremali su se za početak uređenja jedne od najljepših i najzapuštenijih kuća u mirnoj ulici Ivana Gorana Kovačića.

Ljetnikovac sagrađen 1893. godine prema projektu arhitekta Kune Waidmanna čak izgleda pomalo sablasno, piše Jutarnji list. Ipak, čeka ga obnova u punoj raskoši: novi vlasnik je Luka Rajić, bivši hrvatski kralj mlijeka i jedan od 300 najbogatijih Švicaraca, koji sigurno neće štedjeti pri uređenju. Rajić je poznat po tome da zaštićene spomenike kulture obnavlja s pažnjom.

Globus ekskluzivno doznaje da je Rajić 18. travnja postao vlasnik tog starinskog objekta u najprestižnijoj zagrebačkoj ulici za obiteljsko stanovanje. Rajić je dotrajalu vilu od 220 četvornih metara s dvorištem od 700 kvadrata kupio je od obitelji Zimmermann i Živković za milijun i pol eura, a u zemljišnim knjigama upisao ju je na svoje ime, s adresom u Švicarskoj, u Satignyu.

Cijeli članak možete pročitati ovdje