bez naknade za rad

Luka Oman posebni savjetnik ministra poljoprivrede za zaštitu životinja

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 30.03.2018 14:51
  • Objavljeno 30.03.2018 u 14:51
Luka Oman posebni savjetnik ministra poljoprivrede za zaštitu životinja

Luka Oman posebni savjetnik ministra poljoprivrede za zaštitu životinja

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic

Predsjednik udruge Prijatelji životinja Luka Oman imenovan je posebnim savjetnikom ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića za područje zaštite životinja, a tu će funkciju od 1. travnja obavljati bez zasnivanja radnog odnosa i bez naknade za rad, izvijestili su u petak iz te udruge za zaštitu životinja

Oman je na tu funkciju imenovan na prijedlog ministra Tolušića, uz prethodnu suglasnost predsjednika Vlade.

'Želim biti ovdje za sve gradove, općine i županije, želim im pomoći da provedu Zakon o zaštiti životinja, smanje patnju i broj napuštenih životinja te u konačnici uštede novce u svojim proračunima koje mogu iskoristiti za druge projekte važne za razvoj njihovih sredina. Vjerujem kako će u meni prepoznati saveznika i kako ćemo zajedničkim trudom i zalaganjem smanjiti patnju životinja i utjecati na svijest svih naših sugrađana kada je odnos prema životinjama u pitanju', kazao je Oman.

Naglasio je da će mu trenutni prioriteti kao savjetniku za područje zaštite životinja biti provedba Zakona o zaštiti životinja poput kontrole mikročipiranja u svim gradovima i općinama i drugih obveza i alata koje Zakon o zaštiti životinja propisuje i omogućuje.

Udruga Prijatelji životinja i druge udruge zahvaljuju ministru Tolušiću i Ministarstvu poljoprivrede što su prepoznali uporan dugogodišnji rad, veliko zalaganje za dobrobit životinja i značajne rezultate koje je udruga u 17 godina postojanja postigla u poboljšanju zaštite životinja te što je kroz dosadašnju suradnju i podršku inicijativama za dobrobit životinja pokazao iskreno zanimanje za unaprjeđenje zaštite životinja u Hrvatskoj.

'Luka Oman i udruga Prijatelji životinja nastavit će svoja zalaganja za prava i zaštitu životinja isto kao i do sada te ovo imenovanje samo daje veću priliku za podizanje standarda zaštite životinja', stoji u priopćenju te udruge.

Podršku imenovanju dala je i Mreža za zaštitu životinja koja okuplja 27 udruga za zaštitu životinja iz cijele Hrvatske koje su samo u prošloj godini spasili 4899 pasa i mačaka od sigurne i spore smrti na ulici.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!