zbog lažnog svjedočenja

Luka Modrić traži da mu se sudi u Zagrebu, ne vjeruje sucima u Osijeku

07.06.2018 u 18:30

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić tražio je da se postupak protiv njega zbog lažnog svjedočenja u procesu protiv Zdravka Mamića i ostalih ne vodi u Osijeku. Sada o tom zahtjevu odlučuje Vrhovni sud u čijoj je nadležnosti delegacija sudskih postupaka na druge sudove.

Doznao je to portal Telegram, koji piše kako je optužnicu protiv Modrića podiglo je početkom ožujka Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku i na teret mu stavilo davanje lažnog iskaza. Proces je trebao započeti na Općinskom sudu u Osijeku, pred kojim je optužnica i podignuta, no prije toga obrana hrvatskog reprezentativca uložila je zahtjev za delegacijom slučaja u neki drugi grad.

Telegram doznaje da je taj zahtjev argumentiran činjenicom da su svi svjedoci, te vještaci, kao i ostali sudionici procesa, među kojima i sam Modrić, iz Zagreba. Zbog toga je, prema stavu obrane, logično i svrsishodno da se postupak prebaci u Zagreb. Time bi se smanjili budući troškovi procesa i olakšalo njegovo vođenje.

Osim toga, Modrić i njegov odvjetnički tim, smatraju da bi u slučaju da postupak ostane u Osijeku mogla u pitanje biti dovedena nepristranost tamošnjih sudaca. Luka Morić je, prema optužnici, lažni iskaz dao na osječkom sudu, doduše onom Županijskom, a taj sud je, pak, izravno nadređen Općinskom sudu u Osijeku. 

  • +9
Luka Modrić na sudu u Osijeku Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos