sudjelovao u pregovorima?

Modrić u Liverpoolu imao važan zadatak; otkriveno što je rekao Neymaru

04.06.2018 u 16:32

Bionic
Reading

U nedjelju su u Liverpoolu u prijateljskom ogledu snage odmjerili Brazil i Hrvatska, a okončana je pobjedom peterostrukih svjetskih prvaka 2:0. No, osim izbornicima, ovaj je okršaj poslužio i u dogovaranju jednog od najvećih transfera u ljetnom prijelaznom roku

Izbornici Dalić i Tite imali su prigodu u sudaru dviju velikih momčadi testirati svoje igrače.

'Postigli smo što sam želio, visoki presing, kompaktnost, agresiju i blok te smo bili bolji od Brazila u tom dijelu utakmice. U nastavku smo malo popustili, što me smeta, da nismo pokušali kod 0:1 napraviti nešto više, bili smo boljažljivi. Igrali smo protiv Brazila, najbolje momčadi na svijetu. To je bio spektakl za Hrvatsku igrati protiv Brazila a ujedno dobar test za nas', izjavio je hrvatski izbornik Dalić, rekavši da pokazano na toj utakmici nije dovoljno, ali da ima još 15 dana za popravak.

  • +20
Prijateljska utakmica, Brazil - Hrvatska Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Igrači su bili umorni jer je bilo teško vrijeme, 16 sati, i puno su radili u fazi obrane s visokim presingom, a tako se ne može igrati cijelu utakmicu, s tim da neki nisu ni igrali posljednjih 20-tak dana, rekao je. Dobro smo trenirali u Rovinju i sad slijedi regeneracija. Za sljedećoj utakmici ćemo se Senegalu posvetiti kao Nigeriji, a utakmica na Svjetskom prvenstvu s Nigerijom nam je najvažnija ali nije presudna. Tu moramo biti pravi, i ako ponovimo igru iz ovakvog ovakvo prvo poluvremena neće biti problema', ustvrdio je izbornik.

S druge strane, brazilski izbornik Tite puno je riječi potrošio na Neymara, koji se prvi put pojavio u utakmici nakon viđemjesečne stanke uzrokovane ozljedom. A da mu je nogomet i dalje u krvi pokazao je potezom u 69. minuti, kada je prošao pokraj Vrsaljka i matirao Subašića.

'U prvoj utakmici sam zapravo očekivao manje od njega', rekao je Tite.

'Bio bih sretan sa tišom izvedbom. Ono što je učinio je zaista izvanredno. Neymar je izvanredan individualni talent, ali gol koji je postigao došao je iz jedne izgrađenje akcije, koja uključuje cijelu momčad'.

No, dok izbornici slažu kockice za SP, dio medija veću je pažnju posvetio događaju nakon utakmice. Odnosno razmjeni dresova hrvatskog kapetana i veznjaka Reala Luke Modrića i bivše zvijezde Barcelone, a sada napadača PSG-a.

U trenucima kada su razmjenjivali dresove, Modrić je Neymaru, barem tako španjolski mediji, rekao.

'Te esperamos, eh?', što bi u prijevodu značilo 'Čekamo te, jel?', na što mu je Neymar odgovorio osmijehom.

Već godinama se pisalo, pa tako i sada, kako bi Real vrlo rado doveo ovog Brazilca na Santiago Bernabeu. A kada se zna da su Cristiano Ronaldo i Gareth Bale najavili svoj odlazak iz Madrida, te da je i naš Modrić već u 'jeseni' karijere, jasno je da bi Neymar itekako trebao Realu.

Hoće li to biti već ovog ljeta, morat ćemo pričekati još neko vrijeme, ali iz upita Modrića jasno je da bi ga među 'kraljevima' mogli vidjeti vrlo brzo. Bez obzira što bogate gazde PSG-a tvrde suprotno. Jer Real je i za PSG - stepenica više.