ROŠADE U SABORSKIM KLUPAMA

Lovrin privremeno ostala bez saborskog mandata

07.06.2013 u 16:38

Bionic
Reading

Zbog netom održanih lokalnih izbora, na kojima su neki zastupnici osvojili mandate na lokalnoj razini, krenule su i rošade u saborskim klupama

Sada već bivši ličko-senjski župan Milan Jurković danas je u Saboru i službeno položio prisegu za zastupnika. Mandat je osvojio još na izborima 2011, no kako je obnašao funkciju župana, zbog nespojivosti dužnosti svoj je saborski mandat do danas morao staviti u mirovanje.

Na netom održanim lokalnim izborima nije bio HDZ-ov kandidat za župana te se stoga morao vratiti u Sabor. Zbog njegovog povratka iz Sabora odlazi njegova zamjena Ana Lovrin. No, kako neslužbeno doznajemo, samo privremeno jer bi se iz Sabora trebao povući novi zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta, a onda bi se Lovrin vratila u Sabor kao njegova zamjena.

U saborske klupe vratila se danas i SDP-ova načelnica Fažane Ada Damjanac, i to umjesto Zlatka Komadine, koji odlazi na mjesto primorsko-goranskog župana. Podsjetimo, Damjanac je već mijenjala Komadinu u saboru, i to kada je on bio na funkciji ministra pomorstva, prometa i infrastrukture.

Iz saborskih klupa otišao je i SDP-ov Željko Kolar, koji je na lokalnim izborima izabran za novog krapinsko-zagorskog župana.

Samo formalno potvrđeno je da će HNS-ovog Anđelka Topolovca u Saboru i dalje mijenjati Marijan Škvarić.