PO ŽIVOT OPASNE OZLJEDE

Lovac kod Jasenovca ustrijelio čaglja, ali i iračkog migranta

03.04.2019 u 13:29

Bionic
Reading

Zbog sumnje da je iz nehaja počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom kazneno će biti prijavljen 57-godišnji lovac, koji je u noći na utorak u lovištu kod Jasenovca iz lovačke puške ispalio hitac i pogodio čaglja, ali i teško ranio 31-godišnjeg Iračanina koji se, nakon što je sa skupinom migranata nezakonito ušao u Hrvatsku, tamo skrivao u šumi

Sisačko-moslovačka policija priopćila je u srijedu kako je istragom utvrdila da je 57-godišnjak oko 1.30 sati u noći, u lovištu kojim gospodari lovačko društvo iz Jasenovca, za vrijeme zakonitog lova i temeljem dopuštenja za lov divljači u namjeri da ustrijeli čaglja ispalio hitac iz lovačke puške, ne uvjerivši se prethodno da u smjeru pucanja nema nijedne osobe.

Nakon što je prostrijelio čaglja, zrno je pogodilo i stranog državljanina koji je bio u grmlju, a za kojega je prema dosadašnjim saznanjima utvrđeno kako je riječ o 31-godišnjem državljaninu Iraka.

Liječnička pomoć pružena mu je u pakračkoj Općoj bolnici, gdje su mu utvrđene teške ozljede opasne za život te je prevezen u Klinički bolnički centar Zagreb.

Protiv 57-godišnjeg lovca bit će sisačkom Općinskom državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz nehaja.

Iz policije ni jučer nisu mogli potvrditi od kuda je ranjenik, navodeći tek neslužbeno da je riječ o ilegalnom migrantu s Bliskog istoka, koji je zajedno sa skupinom migranata nezakonito ušao u Hrvatsku i krio se u šumi.

Potvrđeno je ipak kako je lovac bio u organiziranom lovu na divlje svinje i čagljeve, te da je ranjenome prvi pružio pomoć i pozvao Hitnu.