prijavila policija

Lopovi ukrali košnice s pčelama, mladić posjekao stabla bagrema, a u Iloku nestao radni stroj; kradljivcu prijeti i zatvor do 8 godina

01.02.2022 u 11:15

Bionic
Reading

Policija je širom Hrvatske zabilježila nekoliko neobičnih krađa tijekom 24 sata. Nepoznati lopov je na području Đelekovca ukrao košnice s pčelama, mladić iz mjesta Mala Londžica na području Osječko-baranjske županije posjekao je više stabala bagrema, a u Iloku je iz zatvorenog skladišta otuđen radni stroj vrijedan više stotina tisuća kuna

Policija traga za nepoznatnim kradljivcem i 4 drvene košnice s pčelama koje su otuđene između 14. i 30. siječnja u šumskom predjelu između Đelekovca i Koprivničkog Ivanca. Lopov je vlasnika oštetio za nekoliko tisuća kuna, javlja Policijska uprava koprivničko-križevačka.

Bez odobrenja vlasnika 18-godišnjak je u razdoblju od 22. do 30. siječnja u šumi blizu mjesta Mala Londžica posjekao više stabala bagrema i izradio oko 30 metara ogrjevnog drveta. Složio ih je u šumi s namjerom odvoza, objavila je PU osječko-baranjska. Mladić je time oštetio pravnu osobnu za više tisuća kuna, a nadležnom državnom odvjeništvu policija je podnijela kaznenu prijavu.

Tešku krađu, PU vukovarsko-srijemska, zabilježila je u zatvorenom skladištu obiteljsko-poljoprivrednog gospodarstva u Iloku. Lopov je otuđio radni stroj s priključkom za rezidbu vrijedan više stotina tisuća kuna. Policija traga za otuđenim strojem i počiniteljem kojemu, prema Kaznenom zakonu, prijeti i kazna zatvora od jedne do osam godina.