'TKO JE JAMIO...'

Ljubi Ćesiću Rojsu propao biznis, tvrtka ide u stečaj

26.08.2016 u 12:53

Bionic
Reading

Financijska agencija (Fina) podnijela je prijedlog za pokretanje stečajnog postupka nad Markuševac gradnjom d.o.o., građevinskom tvrtkom kojoj je osnivač umirovljeni general HV-a Ljubo Ćesić Rojs, navodeći da se stečaj otvara jer je Trgovački sud u srpnju odbacio prijedlog tog dužnika za sklapanje predstečajne nagodbe, objavljeno je u petak na e-oglasnoj ploči Ministarstva pravosuđa

U prijedlogu Fine navodi se i kako postoje razlozi za otvaranje stečajnog postupka jer Markuševac gradnja d.o.o. 'u razdoblju dužem od 60 dana ima neizvršene osnove za plaćanje' te da Financijska agencija u zakonskom roku podnosi prijedlog za pokretanje stečaja. Iznos dugovanja nije naveden, ali prema posljednjem predanom financijskom izvješću, tvrtka Ljube Ćesića Rojsa prošlu je godinu završila s više od 206.000 kuna gubitka.

Markuševac gradnja d.o.o.
osnovana je krajem 2007. s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna, a kao glavni predmet poslovanja navedeno je projektiranje, građenje, uporaba i uklanjanje građevina, ali i savjetovanje u vezi s poslovanjem i upravljanjem te promidžba – reklama i propaganda, turističke usluge u nautičkom turizmu, sportska rekreacija i organiziranje koncerata, priredbi, revija, izložbi, festivala, zabavnih igara i slično.

Osnivač tvrtke je umirovljeni general HV-a i bivši saborski zastupnik HDZ-a, u javnosti zapamćen po izjavi 'Tko je jamio, jamio je', dok je kao direktor naveden Mladen Pešorda.

Markuševac gradnja i Ljubo Ćesić Rojs
u javnosti su se spominjali i 2010., kada je taj umirovljeni general ponovno gradio svoju kuću u Markuševcu koju je nekoliko godina ranije sam srušio bagerom jer za nju nije imao dozvolu, odnosno potrebnu dokumentaciju.

Kako se u medijima tada prenosilo, Ćesić Rojs je poručivao da mu 'dozvole ne trebaju jer je kuću rušio zbog Ive Sanadera' te da je bivši premijer na njega 'vršio pritisak' i učinio mu 'veliku štetu'.