POSAO I ZADOVOLJSTVO

Ljubavni jadi Samuela Žbogara na Kosovu

12.02.2013 u 17:51

Bionic
Reading

Specijalni predstavnik EU-a na Kosovu Samuel Žbogar navodno je u vezi s kosovskom ministricom europskih integracija Vlorom Çitaku, doslovno bruje balkanski mediji, što on odlučno demantira

Ovog slovenskog diplomata hrvatska javnost dobro pamti kao ministra vanjskih poslova u vladi Boruta Pahora u vremenu kada se rješavao granični spor, ali ujedno i javnost zabavljala neobičnom kemijom između slovenskog premijera i Jadranke Kosor. Žbogar i Çitaku su navodno prečesto skupa, a može ih se vidjeti i na ručcima i večerama po prištinskim restoranima

Navodno Žbogar zna i svratiti na večeru kod svoje kolegice koja živi u prištinskom naselju Ulpijana pa onda zajedno naručuju hranu iz restorana Pišat, piše beogradski Blic.
Zlobni fotoreporteri i novinari su primijetili da je ovaj dvojac i pred kamerama neuobičajeno nasmijan. Nedavno su Vlora i njezin dvadesetak godina stariji 'kolega' zajedno posjetili Prizren gdje ona nije skidala osmijeh s lica i uspjela je pred kamerama nasmijati inače u javnosti suzdržanog slovenskog diplomata.

Vlora je na društvenoj mreži Twitter objavila fotografiju, pod koju je napisala: 'Ja i moj najbolji prijatelj u EU.' Prema pisanju albanskog portala Reporteri, čije pisanje prenosi Siol.net Çitaku je nedavno priznala da je zaljubljena, ali nije otkrila tko je osvojio njezino srce. Srpski mediji pišu, ako je priča istinita, da Žbogar svakako ne bi bio prvi međunarodni dužnosnik koji je pao na šarm Kosovarki. Dva bivša šef UNMIK-a Michel Steiner i Bernard Kouchner kosovski su zetovi. A žuti tisak piše i da je nedavno jedna misteriozna kosovska ljepotica zavela čak i Leonarda di Capria.

Žbogar je preko svoga glasnogovornika odlučno demantirao vezu s lijepom kosovskom ministricom. Kazao je da je riječ o podvali srpskih medija koju su objeručke prihvatili slovenski. Kako je objasnio Žbogar, njegov odnos s kosovskog ministricom strogo je profesionalan i temelji se na radu za dobrobit Kosova.