ŠTETA 29 TISUĆA KUNA

Ljetovali u kvarnerskim hotelima pa pobjegli

01.09.2010 u 16:13

Bionic
Reading

U istražni centar Županijskog suda u Puli jučer je oko 18 sati, uz kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje u počinjenje više prijevara, priveden 51-godišnjak iz Rovinja

U suradnji policijskih uprava primorsko-goranske i istarske nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje, kojim je utvrđeno da je 51-godišnjak tijekom srpnja i kolovoza na području obje policijske uprave koristio usluge smještaja u više hotela te ih napustio bez plaćanja računa.

U periodu od 22. do 28. srpnja je boravio u rovinjskom hotelu u Švalbinoj ulici, a tijekom kolovoza na ovaj je način prevario tvrtke sa sjedištem u Opatiji, Ičićima, Lovranu i Zagrebu. Šteta se cijeni na oko 14.400 kuna.

Isto tako, opatijski su policajci podnijeli kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Opatiji protiv 30-godišnjeg državljanina Makedonije, zbog prijevare.

Utvrđeno je da je ovaj Makedonac u vremenu od 15. srpnja do 8. kolovoza koristio usluge smještaja u jednom od opatijskih hotela, nakon čega je napustio hotel, a nije podmirio račun. Ovim je tvrtka iz Opatije oštećena za oko 14.500 kuna.