VREMENSKA PROGNOZA

Ljetne vrućine danas će prekinuti kiša i grmljavina; za vikend opet po starom

26.04.2018 u 07:11

Bionic
Reading

Razdoblje suhog i iznadprosječno toplog vremena u unutrašnjosti će u četvrtak ponegdje prekinuti malo kiše, u petak i prolazni pad temperature, a već za vikend, mnogima produljeni, ponovno će biti gotovo ljetni ugođaj, prognoza je vremena koju donosi HRT

U četvrtak će ponegdje biti malo kiše. U Slavoniji, Baranji i Srijemu prijepodne većinom sunčano. Poslijepodne porast naoblake, prema večeri i vjerojatnosti za mjestimičnu kišu i grmljavinu. Zapuhat će slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 14 °C, a najviša dnevna između 25 i 28 °C, javlja HRT.

Na krajnjem sjeverozapadu Hrvatske već od jutra prevladavajuće oblačno, a prema istoku i jugu još dosta sunca. Poslijepodne posvuda oblačnije, zapuhat će sjeveroistočnjak, lokalno će već pasti i malo kiše, koja će još češća biti navečer, ponegdje i uz grmljavinu.

  • +3
Vremenska prognoza Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

Na sjeverozapadu će se temperatura sniziti i za više od 5 °C, a drugdje samo neznatno. U gorju i na sjevernom Jadranu pretežno sunčano. Poslijepodne i navečer u gorju će uz porast naoblake lokalno biti kiše ili ponekog pljuska praćenog grmljavinom.

U gorju će puhati slab do umjeren jugozapadnjak, a na moru i jugoistočnjak, posebice na otvorenom i uz zapadnu obalu Istre.

Kasno navečer zapuhat će umjerena, podno Velebita i jaka bura. Jutarnja temperatura zraka u gorju i u unutrašnjosti Istre od 6 do 11 °C, duž obale i na otocima između 11 i 16 °C. Najviša dnevna od 21 do 25 °C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije zadržat će se većinom sunčano vrijeme, poslijepodne uz mogućnost tek ponekog pljuska, uglavnom uz granicu s Bosnom i Hercegovinom.

Noć i jutro bez vjetra, na moru ponegdje i uz maglu, a danju će puhati slab do umjeren jugozapadni, na otvorenom moru jugoistočni vjetar. Temperatura zraka bez znatnije promjene. I na jugu Hrvatske pretežno sunčano uz slab vjetar te mirno ili tek malo valovito more, no ponegdje u noći i ujutro i smanjenu vidljivost zbog sumaglice i magle.

  • +10
Uživanje u sunčanom danu Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

Od petka će biti i dalje toplo, ali nestabilno.

I do kraja tjedna će se na Jadranu zadržati pretežno sunčano i toplo vrijeme. U noći na petak i u petak ujutro na sjevernom i srednjem Jadranu puhat će umjerena i jaka bura, no u dane vikenda vjetar ponovno slab. Na kopnu nakon nešto oblačnijeg jutra u petak, nastavak dana kao i vikend bit će u znaku većinom sunčanog, no ipak ne posve stabilnog vremena. Postojat  će mala vjerojatnost za popodnevne kratkotrajne pljuskove. Dio unutrašnjosti u petak imat će temperaturu primjereniju kraju travnja, no za vikend ponovno posvuda gotovo ljetne vrijednosti.