NEVIĐENA BRUTALNOST

Liječnik silovane studentice u šoku!

19.11.2012 u 13:35

Bionic
Reading

Dvadesetogodišnja splitska studentica koja je u petak brutalno silovana na 'tulumu' u mjestu Podstrana, nalazi se u stabilnom stanju, iako još uvijek nije izvan životne opasnosti. 'Zasad se dobro oporavlja, pri svijesti je i komunicira s okolinom. Dobro se drži', kazao nam je splitski kirurg Hrvoje Tomasović

Upravo on je operirao nesretnu djevojku odmah po dolasku u bolnicu, i to nakon što je reanimirana. Da je hitna pomoć stigla u Podstranu samo nekoliko trenutaka kasnije, ne bi joj bilo spasa. Vjerojatno bi iskrvarila.

'Ostao sam iznenađen, kao i svi moji kolege. Čak ni u literaturi nisam pronašao sličan slučaj i mislim da je brutalnost postala ozbiljan društveni i sociološki problem', kazao nam je dr. Tomasović.

Studentica je u splitsku bolnicu dovedena s teškim ozljedama vagine i crijeva, a javnost već danima spekulira o načinu ozljeđivanja. Od petorice mladića koji su se te večeri nalazili u kući u Podstrani, nakon istraživanja sumnja je pala na R.Š. (20), njenog navodnog dečka koji je kazneno prijavljen za silovanje s teškim tjelesnim ozljedama kao posljedicom. Nakon ispitivanja u Državnom odvjetništvu određeno mu je 30 dana istražnog zatvora.

Preostala četvorica mladića puštena su na slobodu, kao i dvije djevojke koje su bile na proslavi. Svi redom bili su pijani jer su navodno proslavljali oslobađajuće presude generalima Gotovini i Markaču. Policija je utvrdila da nisu sudjelovali u ozljeđivanju djevojke.