'LAŽNI NAVODI'

Liječnici prijavili Kujundžića Etičkom povjerenstvu i HDZ-u

01.09.2016 u 16:34

Bionic
Reading

Hrvatska liječnička komora (HLK), zbog jučerašnje izjave kojom je hrvatske liječnike prikazao kao neodgovorne, lijene neznalice koji ne zaslužuju svoju plaću, prijavila je kandidata HDZ-a u X. izbornoj jedinici, prof. prim. dr. sc. Milana Kujundžića, Etičkom povjerenstvu Republike Hrvatske i HDZ-u - političkoj stranci čiji je kandidat na predstojećim izborima, navodi se u priopćenju Hrvatske liječničke komore

'Brojni liječnici imaju titule, ali iza njih stoji praznina. Pedeset posto doktora ne zaradi svoju plaću, ne zna raditi niti hoće raditi. Oni koji hoće, ne mogu zaraditi dovoljno pa idu dalje, kao što idu najbolji košarkaši ili nogometaši', rekao je Kujundžić na jučerašnjoj konferenciji za medije u Splitu na temu zdravstvene politike.

Komora smatra da je ovakvim javnim istupom, u nastojanju pridobivanja podrške biračkog tijela, doktor Kujundžić iznio niz uvredljivih i lažnih navoda o svojim kolegama – liječnicima čime se ogriješio o Izborni etički kodeks.

'Krajnje paušalnom ocjenom i činjenično neutemeljenom izjavom dr. Kujundžić nije samo povrijedio dostojanstvo hrvatskih liječnika i ugled liječničke profesije, već je i bezrazložno narušio povjerenje građana – pacijenata i hrvatske liječnike', smatraju u Hrvatskoj liječničkoj komori. Liječnička komora pozvala je Etičko povjerenstvo da procijeni navedene izjave dr. Kujundžića te upozori sve sudionike u predizbornim radnjama da se u svrhu vlastite promidžbe ne koriste ocrnjivanjem i uvredljivim opisima tuđeg rada i zalaganja jer upravo zahvaljujući samoprijegoru i entuzijazmu liječnika koji rade u Hrvatskoj opstaje i čitav bremeniti zdravstveni sustav naše države.

Predsjednik HLK-a Trpimir Goluža obavijestit će Povjerenstvo za medicinsku etiku i deontologiju HLK-a o spornoj izjavi dr. Kujundžića te će zatražiti njegovo očitovanje o utvrđivanju osnove za pokretanje disciplinskog postupka pred Časnim sudom Komore.