MINUTA 3,49 KUNA

Liječnica skupo naplaćuje javljanje na telefon

29.07.2013 u 22:30

Bionic
Reading

Već znamo da ćemo birajući telefonske brojeve koji počinju s 060 te usluge skupo platiti. No, gledateljica HTV-a neugodno se iznenadila kad je broj 060 trebala nazvati kako bi došla do - liječnice opće prakse!

Stoga se i novinarka HTV-a 'odvažila' nazvati liječnicu.

'Minuta iznosi tri kune i 49 lipa. Naplata počinje nakon signala. Dobili ste spec. ordinaciju obiteljske medicine dr Rodić. Molimo pričekajte trenutak', javlja se snimljeni glas s druge strane.

Nedugo zatim javlja se i liječnica. Potvrđuje da ima i običan telefon, no ne stigne se na njega javljati. Ali na ovaj koji puno stoji se ipak stigne javiti. Ipak nudi alternativno rješenje: 'Vi ne morate zvati ovaj broj. Dođite, sjednite i čekajte!'

No dr. Rodić morat će prestati uzimati novac pacijentima putem telefonskog poziva jer ravnatelj HZZO-a Siniša Varga tvrdi da liječnicima koji su s njima sklopili ugovore uvođenje brojeva 060 neće tolerirati.

'Liječnici su upozoreni uz materijalne sankcije prema njima uz upozorenje da ako nastave s tom radnjom da će se raskinuti ugovor s njima. Ako bilo koji pacijent ima bilo kakvo saznanje ili primjedbu na rad liječnika molimo da se jave na naše besplatne telefone 0800 7979', rekao je.

Dakle ako vidite 060 telefonske brojeve liječnika, zovite 0800 79 79 i prijavite!

Prilog HTV-a možete pogledati ovdje