ZAHTJEV TUŽITELJSTVA

Lička policija istražit će slučaj pacijenta Srbina

10.09.2009 u 15:18

Bionic
Reading

Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću zatražilo je od policijske postaje Otočac da provjeri medijske informacije o tome da je liječnik u Otočcu odbio ukazati pomoć pacijentu s moždanim udarom, jer je srpske nacionalnosti

OTOČAC - Po pisanju medija liječnik opće prakse u domu zdravlja Otočac Esad Mujkanović odbio je pružiti odgovarajuću liječničku pomoć pacijentu Bošku Radiću koji je prije nekoliko dana dovezen sa simptomima moždanog udara.

Općinska državna odvjetnica u Gospiću Vera Magdić Bižanović Hini je izjavila da je gospićko tužiteljstvo od policije zatražilo da od doma zdravlja Otočac i opće bolnice Ogulin pribavi dokumentaciju vezanu uz zaprimanje Boška Radića te da obavi obavijesni razgovor s liječnikom Mujkanovićem.

Tužiteljstvo traži da se razgovor obavi i s dežurnom medicinskom sestrom kao i osobama koje su u javnost dale informaciju da je liječnik odbio pomoći pacijentu zbog njegove nacionalnosti. Od policije zahtijeva i da prikupi televizijske snimke o tom slučaju objavljene 7. rujna.

Gospićko državno odvjetništvo danas je od policijske postaje Otočac zatražilo da ga izvijesti o tijeku prikupljanja informacija i dosad poduzetim radnjama.