'kazalište sa srcem'

Licitirajte pa u kazalište izvedite nekog poznatog; evo s kim sve možete na predstavu, a novac odlazi za pomoć Petrinji

24.02.2021 u 18:16

Bionic
Reading

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu zajedno u partnerstvu sa Hrvatskom lutrijom uspjeli su spojiti 20 osoba iz javnog života, ljubitelje kazališta i hit predstavu Revizor, dramsku inačicu kultnog Gogoljevog romana, u inovativnoj akciji za pomoć Petrinji

Kampanjom pod nazivom 'Kazalište sa srcem' svi navedeni pokušat će skupiti novac za popravak bolničkih uređaja bolnice u Petrinji koja su nastradala u potresu.

U sklopu kampanje, svi ljubitelji kazališta moći će od 1. ožujka svakog dana na Facebook stranici Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu licitirati za jednu od 20 poznatih osoba. Onaj koji u roku od 24 sata ponudi najvišu cijenu, te iznos uplati na poseban žiro račun, tu osobu će izvesti 25. ožujka na izvedbu predstave Revizor u HNK-u u jednu od loža.

'Nakon što sam razradio ovu ideju i napravio njen hodogram, shvatio sam da u HNK-u kod intendantice Dubravke Vrgoč kucam na otvorena vrata. Njezina vizija kazališta za sve objedinjena je u ovom projektu. Posebno je bilo lijepo vidjeti spremnost svake od tih poznatih osoba da se pridruže projektu', ispričao je Sanjin Španović, direktor konzultantske tvrtke koja vodi ovaj projekt.

Intendantica HNK-a u Zagrebu Dubravka Vrgoč istaknula je da je glavna poruka projekta kako ljudi u Petrinji ni danas, više od dva mjeseca nakon potresa, nisu zaboravljeni.

'Kazalište je dužno uvijek imati i tu zadaću preispitivanja vraćanja duga društvu, a ovakva akcija u svakom segmentu kako je postavljana vodi tome. Zaista mi je drago da smo i u ova teška vremena dali priliku za pomoći onima koji nas trebaju i danas i da omogućujemo zajedništvo jer pomoći mogu svi', kazala je Dubravka Vrgoč i izrazila zadovoljstvo što se akciji kao partner pridružila upravo Hrvatska lutrija.

'Poznato je kako je kako je 1834. godine prvo kazalište u Zagrebu izgrađeno novcem koji je bio dobitak na lutriji. Danas, 187 godina kasnije, s Lutrijom na ovaj način pomažemo da se potresom razrušeno područje ponovno sagradi uz pomoć svih ljubitelja kazališta', dodala je Vrgoč.

Ana Jazić, voditeljica Službe za korporativne komunikacije i društveno odgovornog poslovanja Hrvatske lutrije istaknula je zadovoljstvo što njihova tvrtka može sudjelovati u ovoj akciji.

'Kazališnu scenu i Hrvatsku Lutriju povezuju neraskidive veze. Osim činjenice da je prvo kazalište u Zagrebu izgrađeno novcem od dobitka na lutriji, važno je naglasiti kako priređivanjem igara na sreću, između ostalih, Lutrija financira humanitarno djelovanje i kulturu. Upravo su ta dva područja spojena ovom akcijom', kazala je Jazić.

Naglasila je kako će predstavu tu večer gledati i 30 zaposlenika Hrvatske Lutrije s područja Petrinje i okolice koji su doživjeli potres.

'Nadamo se da će se im to biti večer opuštanja i zabave te prilika da barem na kratko zaborave na teške trenutke', kazala je Ana Jazić.

Među poznatim osobama koje su se odazvale akciji i za čije će se društvo u loži HNK-a licitirati jesu Dario Šimić, Boris Jokić, Joško Lokas, Stjepan Božić, Davor Gobac, Tihomir Ladišić, Zoran Šprajc, Morana Zibar, Tereza Kesovija, Gabi Novak, Krešimir Međeral, Zoran Vakula, Matija Đulvat, Zlatan Zuhrić Zuhra, Ana Begić Tahiri, Nina Violić, Nives Zeljković Celzijus, Domagoj Jakopović Ribafish i drugi.