SIN POZNATOG UMJETNIKA

Lice prosvjeda u Beogradu: Ćale, ovo je za tebe jer si umro bez respiratora

08.07.2020 u 08:55

Bionic
Reading

Televizijske kamere zabilježile su noćas pred parlamentom u Beogradu potresnu ispovijest Petra Đurića, sina poznatog umjetnika Ljubiše Đurića, koji je preminuo od posljedica koronavirusa

Za vrijeme javljanja uživo, mladić je prišao novinarki televizije N1 koja je oko ponoći pitala prosvjednike zašto su još uvijek tamo. Očiju natečenih od suzavca, mladić je emotivno poručio da je tu zbog oca koji je preminuo u zemunskoj bolnici.

'Suzavac, bojeva municija, pendreci, sve protiv goloruke omladine. Ćale, ovo je zbog tebe, koji si umro a nije bilo respiratora, ćale, mnogo te volim. I za mog sina koji se rodio', kazao je mladić za N1.

Ćale ovo je za tebe - Petar Đurić Izvor: Društvene mreže / Autor: N1

Na pitanje od čega je umro njegov otac, mladić je odgovorio - zbog nedostatka respiratora.

'Nije bilo respiratora, i dan danas nisam dobio testove da je umro od korone. Znači, nije bilo respiratora u Zemunskoj bolnici, a na sva usta su pričali da mi poklanjamo respiratore. Znam da bi bio ponosan na mene', kazao je.

  • +21
Sukob policije i prosvjednika na ulicama Beograda Izvor: EPA / Autor: KOCA SULEJMANOVIC

Inače, njegov otac Ljubiša Đurić, poznati umjetnik, preminuo je sredinom travnja, a njegova obitelj tada je priopćila da je umro od posljedica Covida-19. Đurić je posljednjih godina živio i radio u Beogradu i Parizu. Za svoje stvaralaštvo dobio je mnoge nagrade i priznanja, među kojima i nagradu 'Cvijeta Zuzorić', Nagradu grada Beograda, prvu nagradu Cetinjskog salona i druge.

Kamere televizije N1 su u izravnom prijenosu svjedočile napadima na policiju, ali i brutalnosti policije u civilu i privođenju i batinanju prosvjednika. Policija je oko dva sata poslije ponoći dobila dodatno pojačanje potiskujući prosvjednike. Na ulice je izvedena i policijska konjica i postrojba s psima.