IZLAGANJE ORGANIZIRAO HDZ

Leko: Nisam ja pozvao Judith Reisman u Sabor!

28.01.2013 u 16:41

Bionic
Reading

Nakon što su građanska inicijativa Glas razuma - Pokret za sekularnu Hrvatsku te udruge David i Protagora, Centar za građansku hrabrost, Građanska akcija i građanska inicijativa Nisam vjernik od predsjednika Sabora Josipa Leke zatražile da otkaže nastup Judith Reisman u Hrvatskom saboru, o svemu se priopćenjem oglasio i Sabor

'Slijedom informacije objavljene u različitim hrvatskim medijima o posjetu dr. Judith Reisman Hrvatskom saboru i susretu s predsjednikom Hrvatskog sabora Josipom Lekom, željeli bismo vas obavijestiti da predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko nije pozvao gospođu Judith Reisman u Hrvatski sabor, nema dogovoren susret s njom niti ima bilo kakvu informaciju o tome da dolazi u Sabor. Usto, predsjednik Sabora nije i ne mora biti upoznat s aktivnostima svakog zastupnika ili kluba zastupnika, koji samostalno mogu organizirati protokolarne i ostale aktivnosti u prostorijama Sabora, niti ih kontrolira', stoji u priopćenju odaslanom iz Sabora.

Naime, kako doznajemo, Reisman će u Saboru ugostiti Klub zastupnika HDZ-a, koji je rezervirao dvoranu u parlamentu, no saborskim službama nije dao objašnjenje kojim povodom treba dvoranu.

Da HDZ organizira gostovanje Reisman u Saboru, potvrdio je i predsjednik te stranke Tomislav Karamarko

'U čemu je problem? Što je tu loše? Imamo pluralno društvo, Bože dragi. Zar će nama SDP u Saboru odlučivati kako ćemo razmišljati o nekom problemu?' prokomentirao je Karamarko.

239860,239799,239697,237705
Podsjetimo, udruge su od predsjednika Sabora Leke zatražile da otkaže gostoprimstvo Judith Reisman za koju kažu da je poznata kao osoba koja tvrdi da je nacizam i holokaust uglavnom stvorio njemački homoseksualni pokret te da je pristaša povijesno revizionističkih ideja predstavljenih u knjizi 'Ružičasta svastika'. Stoga su predsjednika Sabora pozvali da zaštiti Sabor kao simbol 'naše državnosti, odnosno vrijednosti koje se Republika Hrvatska obavezala štititi svojim Ustavom i potpisom na međunarodnim poveljama o ljudskim pravima'. Te će vrijednosti, smatraju, biti dovede u pitanje ako se održi nastup Judith Reisman.