KOMUNIKACIJSKE TEHNIKE

Leko kroz prozor najavio sazivanje Glavnog odbora SDP-a

07.05.2014 u 17:36

Bionic
Reading

Točno u 17 sati započela je sjednica Predsjedništva SDP-a na kojoj će glavna tema rasprave biti smjena Slavka Linića s mjesta ministra financija. Iako je razloge za smjenu šef stranke Zoran Milanović jučer objasnio javno, članovi Predsjedništva ipak će tražiti još detalja

Dodatno objašnjenje očekuje Rajko Ostojić, ministar zdravlja, koji je novinarima na ulasku u središnjicu na Iblerovu trgu rekao 'da nije unaprijed bio obaviješten o smjeni'.

'Sve sam rekao jučer, pred nama su izbori, imamo sjajne kandidate i listu i sada se moramo okrenuti izborima, stranci i građanima. Osluškujemo što govore građani i ponašamo se tako i sve će biti ok', poručio je Ostojić.

Novinarima se obratio i Davor Bernardić, šef zagrebačkog SDP-a, rekavši da ne namjerava javno komentirati odnose u stranci.

'SDP je tu zbog građana i najbitnija je stabilnost države. Zagrebački SDP će sve napraviti za stabilnost SDP-a i Vlade', rekao je Bernardić.

Na novinarsku opasku da riječki SDP ipak javno komentira Bernardić je poručio da je snaga SDP-a u različitim mišljenjima.

Istim riječima poslužio se i ministar obrazovanja Željko Jovanović koji je kazao kako se ne slaže s riječkim kolegom Zlatkom Komadinom.

'U SDP-u ne mislimo svi isto, a ako ne mislimo isto, to je garancija da će stranka jačati i biti pobjednička na svim sljedećim izborima', rekao je Jovanović, dodavši kako je smjena ministra financija odluka premijera.

'Sutra ću možda ja izgubiti povjerenje i otići, ali neću raditi halabuku', zaključio je Jovanović.

S novinarima je kratko porazgovarao i Komadina, ponovivši još jednom kako se ne slaže s načinom na koji je Linić smijenjen.

Iako je ušao na stražnji ulaz, Josip Leko, predsjednik Sabora i Glavnog odbora SDP-a, kroz prozor je novinarima potvrdio da će sazvati sjednicu Glavnog odbora.