DODJELJUJE HHO

Leko dobitnik nagrade 'Miko Tripalo'

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 07.12.2015 14:01
  • Objavljeno 07.12.2015 u 14:01
Josip Leko

Josip Leko

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Hrvatski helsinški odbor za ljudska prava (HHO) objavio je u ponedjeljak da je odlučio ovogodišnju nagradu 'Miko Tripalo' dodijeliti dosadašnjem predsjedniku Hrvatskog Sabora Josipu Leki

Nagradu „Miko Tripalo“ HHO svake godine dodjeljuje u povodu Međunarodnog dana ljudskih prava 10. prosinca državnim dužnosnicima i predstavnicima lokalne samouprave i političarima za doprinos u zaštiti i promicanju ljudskih prava koji nadilazi profesionalne obveze i uobičajene standarde.

Nagradu „Joško Kulušić“ za doprinos u zaštiti ljudskih prava na području medijskog djelovanja dodijeljuje se za prošlu godinu urednicima i uredništvima emisije „Pomorska večer“ Hrvatskog radija. Nagrade su dodjeljuju Hrvatskom radiju Pula i urednicima Dorini Tikvicki i Budimiru Žižoviću, Hrvatskom radiju Rijeka i urednici Branki Malnar, Hrvatskom radiju Zadar i uredniku Gordanu Kurtoviću, Hrvatskom radiju Split i uredniku Jadranu Marinkoviću te Hrvatskom radiju Dubrovnik i urednici Božici Đurđević.

Nagradu „Sulejman Mašović-Jovan Nikolić-Luka Vincetić“ za doprinos u promicanju međureligijskog dijaloga, ekumenizma i vjerske tolerancije u Hrvatskoj dodjeljuje se ocu Antunu Cveku, poznatom „isusovcu na biciklu“, utemeljitelju udruge „Kap dobrote“ i udruzi „Kap dobrote“.

Nagrade će biti dodijeljene na svečanosti 8. prosinca 2015. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović koja će na svečanosti govoriti o svom viđenju ljudskih prava u Hrvatskoj u međunarodnom kontekstu.

Hrvatskom helsinškom odboru pritom će biti uručena Povelja Republike Hrvatske, dok će predsjedniku te organizacije za ljudska prava Ivanu Zvonimiru Čičku biti uručeno odlikovanje Reda Stjepana Radića kojim će ga odlikovati predsjednica.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!